Societat

Banyoles

Les Guerrilleres desmunten el projecte ‘Arquitectura de fils’, que des del maig lluïa a la plaça Major de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimarts 14 de setembre · 13:54

El muntatge, amb més de 30.000 rodones de ganxet, ha cobert durant gairebé quatre mesos els arcs de la plaça, i s’ha de retirar per la preparació de la Fira Medieval.

Les Guerrilleres del Ganxet estan desmuntant aquest dimarts un dels seus projectes de més envergadura, ‘Arquitectura de fils’, que des de finals de maig decorava els 44 arcs de la plaça Major de Banyoles. Estava format per més de 30.000 rodones i flors de colors, que han teixit una seixantena de dones de la comarca.

El projecte va generar molta expectació, al llarg dels mesos ha rebut moltes visites i ha estat molt aplaudit a les xarxes socials. Una de les integrants de les Guerrilleres, Marta Padrès, admet que sap greu desmuntar una feina de tants mesos, però així ho van acordar amb l’Ajuntament per deixar la plaça lliure per a la celebració de la Fira Medieval Aloja, a principis d’octubre.

‘Arquitectura de fils’ es va instal·lar a la plaça Major a finals de maig com un dels muntatges principals de l’Exposició de Flors de Banyoles, i ha lluït fins aquest dimarts. És el muntatge de més envergadura dels que han fet fins ara les Guerrilleres, que durant el confinament van poder incrementar la producció.

Preguntada per si ja treballen en una nova producció, Padrès assegura que han quedat molt cansades amb aquest muntatge, i de moment s’agafaran un temps de descans.

Les Guerrilleres del ganxet són un col·lectiu que des de fa anys prepara intervencions artístiques a l’espai públic per reivindicar el ganxet i embellir la ciutat. El seu historial inclou instal·lacions a la pesquera de l’Oficina de turisme, la font i el balcó de l’Ajuntament, la plaça Major, la plaça de la Vergonya i la rotonda de Porqueres, entre altres.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text