Educació

Banyoles

Les escoles de Banyoles tornen de vacances amb una vintena d’alumnes confinats per centre i pocs mestres de baixa

Ràdio Banyoles

Dilluns 10 de gener · 14:16

Les classes s’han reprès amb certa normalitat, a l’espera de veure com funcionen les substitucions docents i de l’aplicació de la nova normativa.
F: ACN
F: ACN

Les escoles i instituts de Banyoles han arrencat aquest dilluns el segon trimestre després de les vacances de Nadal de forma presencial i amb novetats en el protocol de gestió de la covid. Amb l’interrogant de com avançarà la situació epidemiològica els pròxims dies sobre la taula, a partir d’ara els alumnes d’infantil i primària només hauran de fer quarantena si hi ha 5 positius o més a la classe, detectats en un període de set dies. En grups poc nombrosos, les quarantenes s’hauran de fer si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total dels infants. Tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa.

Per altra banda, el departament d’Educació ha anunciat que es cobriran totes les baixes de professorat de curta durada, iguals o inferiors a 5 dies, des de l’endemà que es comuniquin, com a “mesura excepcional” per garantir l’obertura dels centres amb normalitat.

La regidora d’Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha detallat que a la ciutat les classes han començat amb una vintena d’alumnes confinats per centre, però de moment hi ha molt pocs professors confinats. En aquest sentit, és aviat per veure com funcionen els nous protocols que s’han posat en marxa.

Certa normalitat a l’espera de l’aplicació dels protocols

Després d’un final de trimestre amb una allau de grups confinats, arribant als 23 grups el darrer dia abans de les vacances, aquest dilluns les classes s’han reprès amb “certa” normalitat, a l’espera de com avança la situació i poder valorar, de cara a la setmana que ve, l’aplicació de la nova normativa.

Testos d’antígens gratuïts a les farmàcies

Pel que fa a les proves als alumnes, des d’aquest dilluns, si hi ha un positiu a la classe, els companys no s'hauran de confinar, però sí que s'hauran de fer una prova de detecció de la covid, que serà gratuïta. Les proves es faran a les farmàcies de manera supervisada, als infants de 5 a 11 anys. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes immunitzats de secundària, com ja es feia en el primer trimestre. Als grups d'edats de menys de 5 anys, les proves es faran als centres d'atenció primària.

Pel que fa als infants que siguin contacte d'un positiu notificat fora de l'àmbit escolar, hauran de fer quarantena segons el protocol establert per al conjunt de la població. Per altra banda, no hi ha canvis en els protocols de les extraescolars i, per tant, en els grups d’infantil i primària, quan hi hagi un positiu s’haurà de confinar tot el grup.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text