Municipal

Banyoles

Les deficiències en la recollida a Banyoles s’evidencien amb acumulació de deixalles en alguns punts i queixes a les xarxes

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 de gener · 13:31

Convivència i Progrés demana que s’activi un servei de neteja suplementari i una acció educativa amb la participació dels líders veïnals.

A l’espera de la resolució del recurs contra la nova concessió de la recollida d’escombraries a Banyoles, les deficiències en el servei persisteixen i s’han fet més evidents aquests dies de festes. Les acumulacions de deixalles s’han fet visibles en diferents zones de contenidors de la ciutat, cosa que ha provocat nombroses queixes a través de les xarxes socials. Entre elles, les del compte d'Instagram Carrerdelscontenidors, que es va crear per denunciar l’acumulació de contenidors al carrer Mossèn Sala arran del trasllat dels del carrer Llibertat per unes obres. Tot i que els contenidors ja han tornat a lloc, les acumulacions de deixalles i andròmines són constants en aquest punt, i s’han incrementat aquests dies de Nadal.

També ha fet notar el seu malestar el grup de Convivència i Progrés, que ha difós un comunicat en què demana al govern municipal “que activi un servei de neteja suplementari d’emergència per resoldre l’acumulació sistemàtica d’escombraries mentre es resol el recurs contra el resultat del concurs per la concessió del servei”. El portaveu del grup, Quim Fernández, també reclama una acció educativa amb la participació dels líders veïnals de les àrees on la incidència de l’incivisme és major.

Fernández recorda que el setembre de 2021 CiP va demanar convocar un ple extraordinari per tractar el problema de les escombraries i aprovar una solució de consens, però lamenta que cap grup s’hi va afegir.

Resposta a les xarxes

En resposta a algunes crítiques a les xarxes socials, l'Ajuntament de Banyoles ha respost que el Consell Comarcal ha comunicat que s’ha restablert la recollida amb normalitat amb dos camions grua treballant a tot Banyoles. A més de cobrir la baixa per covid d’alguns treballadors.

També ha assegurat que el consistori "ha contractat vehicles de reforç per donar suport en la recollida de les fraccions d’envasos i paper". I que la brigada municipal està treballant en la neteja de les àrees d’aportació.

Pendents de la resolució d'un recurs

La nova concessionària de la recollida d’escombraries a Banyoles havia de començar a treballar el dia 1 de gener, però no ho va poder fer perquè s’està pendent de la resolució d’un recurs contra el concurs presentat per una de les empreses que en va quedar exclosa. Tal com va explicar públicament l’alcalde aquella mateixa setmana, el recurs es va presentar fora de termini, però fins que el tribunal de contractes no ho resolgui, el procés queda paralitzat.

El nou contracte amb l’empresa adjudicatària, GBI Serveis, ja està aprovat, a l’espera que el tribunal es pronunciï. Mentrestant, la recollida d’escombraries a la ciutat continua com fins ara gestionada pel Consell Comarcal, a càrrec de l’UTE Urbaser Anfruns-Garriga.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text