Arqueologia

Serinyà

Les Coves de Serinyà superen les 800 visites durant la seva reobertura el mes de juliol

Ràdio Banyoles

Dijous 4 d’agost · 14:20

El parc ofereix aquest estiu visites guiades de divendres a diumenge i festius, a l’espera de desencallar aviat el projecte per reconvertir l’edifici en un Centre d’Interpretació.

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà ha rebut un total de 820 visites des que va reobrir el passat 17 de juny. L’espai, gestionat pel Consell Comarcal, ofereix visites guiades els caps de setmana de divendres a diumenge i també els festius, tot i que es pot visitar per lliure, també entre setmana.

Després d’unes primeres setmanes de visites amb comptagotes, l’arribada del mes de juliol va accelerar el nombre de visitants, superant les 800 visites. Una xifra que la consellera comarcal de Cultura, Anna Garcia, valora molt positivament. Garcia ha destacat que els visitants s’han pogut endinsar en les Coves descobrint com van viure els primers homínids a la comarca de la mà dels mateixos arqueòlegs, que aquests dies treballen en una nova campanya d’excavacions al jaciment.

L’estiu passat l’equipament també va obrir, però a diferència d’aquest any, només ho feia els caps de setmana i els festius. Enguany, gràcies a la presència d’una conserge, es pot entrar al recinte també entre setmana i així conèixer els tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda.

Les obres del centre d’interpretació, a l’espera

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà va tancar les portes el juny del 2019 per convertir l’espai en un centre d’interpretació. Durant aquests tres anys s’han anat fent petites millores i reformes, mentre que el projecte museogràfic resta pendent de tramitar per tal de poder-lo executar. La consellera lamenta el retard del projecte, pendent des de fa més d’un any i mig, i confia que es pugui desencallar aviat. Assegura que, un cop es desencallin els tràmits, els treballs seran ràpids de dur a terme, ja que es tracta de vitrines i plafons, sense modificacions estructurals, amb l’objectiu d’explicar el jaciment d’una forma més moderna i actualitzada.

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La setmana passada, l’espai va rebre la visita del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Josep Calatayud, per conèixer el nou projecte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text