Patrimoni

Banyoles

Les campanes de Santa Maria de Banyoles no sonen des de fa una setmana perquè s’ha espatllat la centraleta electrònica

Ràdio Banyoles

Dimecres 31 de març · 14:44

Passat Setmana Santa es procedirà a substituir el mecanisme, que la parròquia demana que financi l’Ajuntament.

Fa una setmana que les campanes de Santa Maria han deixat de sonar. Des de la parròquia es van adonar de la incidència la setmana passada, quan les campanes sonaven en hores no programades. A partir d’aquí, van veure que la centraleta electrònica que envia les ordres per fer-les repicar s’ha espatllat i ja s’ha demanat pressupost per substituir-la.

El rector de la parròquia de Santa Maria, mossèn Ramon Pijoan, ha explicat que dimecres passat van comprovar que les campanes no anaven a l’hora perquè el codi de programació no reconeixia el dia de la setmana, i ha detallat que el mecanisme s’ha espatllat després de vint-i-cinc anys funcionant.

La substitució de l’aparell està pressupostada en uns 2.400 euros. El rector ha explicat que s’ha optat per canviar la centraleta per una de nova, ja que reparar-la tindria un cost similar. En aquests moments la parròquia està en converses amb l’Ajuntament perquè financi la reparació. Segons Pijoan, tot i que el campanar és de la parròquia, les campanes fan una funció social, i en molts municipis és el consistori qui es fa càrrec d’aquest cost.

Les campanes de Santa Maria no tornaran a sonar fins passat Setmana Santa, quan es procedirà a substituir el mecanisme.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text