Societat

Banyoles · Pla de l'Estany

Les banderes de l’orgull LGBTI tornen a onejar al Puig d’en Colomer de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 de juliol · 14:34

El SAI del Pla de l’Estany va convocar divendres la ciutadania a un acte per repenjar les banderes multicolor després que fa una setmana apareguessin cremades.
F: Consell Comarcal
F: Consell Comarcal

Divendres a la tarda es van tornar a penjar al Puig d’en Colomer les banderes LGBTI que fa uns dies uns desconeguts van cremar. S’hi havien penjat el passat 28 de juny amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, i van aparèixer cremades onze dies després. Des del Servei d’Atenció Integral a persones LGBTI (SAI) del Pla de l’Estany van optar per tornar-les a penjar, en un acte que es va fer divendres amb membres del col·lectiu i representants de l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Comarcal i ciutadania en general.

La responsable tècnica del SAI, Lídia Artigas, ha explicat que va ser un acte de suport i visibilització del col·lectiu, per mostrar que “no ens quedem de braços plegats” davant de fets homòfobs com aquests. Artigas ha detallat que a Fontcoberta també va desaparèixer una bandera multicolor, i va aparèixer tombat un banc pintat amb els colors de l’arc de sant Martí. Els dos fets s’han posat en coneixement de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya, que també va ser present a l’acte de divendres a Banyoles.

Lídia Artigas recorda que el SAI del Pla de l’Estany va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu LGBTI i garantir-ne els drets amb diferents accions a tota la comarca. A finals de l’any passat es va aprovar el Pla Comarcal LGBTI, amb accions en aquesta línia previstes fins al 2025. La tècnica assegura que actes vandàlics com el de la crema de banderes demostren que “encara hi ha feina a fer” en aquesta línia, però és optimista i afirma que des del SAI es mantindran “ferms”.

El passat 28 de juny, amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTIQ+, el Pla de l’Estany va inaugurar l’exposició ‘Construccions identitàries’, que es pot veure al parc de la Draga durant tot aquest mes de juliol.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text