Música · Publicacions

Banyoles

Lee Ranaldo i Pascal Comelade actuen a Banyoles en la presentació del llibre d’Ignasi Julià sobre la Velvet Underground

Ràdio Banyoles

Dijous 28 d’abril 2022 · 14:12

El guitarrista nord-americà i el pianista nord-català presenten una peça exclusiva amb l’esperit dels Velvet, en la que serà la primera de les diverses presentacions del llibre a Europa i els Estats Units.

L’Auditori de l’Ateneu acollirà aquest dijous la presentació internacional del llibre Linger On The Velvet Underground, del crític musical establert a Banyoles Ignasi Julià. L’acte comptarà amb una actuació musical del nord-americà Lee Ranaldo, guitarrista i cofundador de Sonic Youth, i del músic nord-català Pascal Comelade. Comelade al piano i Ranaldo a la guitarra presentaran en exclusiva una peça original amb l’esperit dels Velvet, creada especialment per l’ocasió. Aquesta serà la primera de les diverses presentacions del llibre que es preveuen a Europa i als Estats Units.

En una roda de premsa prèvia, Julià ha explicat que volia que l’acte anés més enllà de la presentació d’un llibre, i va pensar en Ranaldo i Comelade per a reproduir la dualitat dels cofundadors de la Velvet John Cale i Lou Reed. El resultat és una peça musical d’uns 40 minuts que s’estrenarà en exclusiva aquest dijous a l’Auditori de l’Ateneu.

Els dos músics internacionals s’han trobat aquest dimecres a l’Auditori de Banyoles per preparar el tema, que interpretaran a l’escenari junt amb el bateria banyolí Ramon Prats. Comalade ha explicat que aquesta col·laboració forma part de la seva manera d’entendre la música, mentre que Ranaldo s’ha felicitat per poder participar en aquest tipus de projectes “per plaer”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat la capacitat de la ciutat per generar talent, però també per atraure’n, i assegura que cal aprofitar aquest tipus de sinergies.

Més de 50 anys d’estudi de la Velvet Underground

Linger On The Velvet Underground és l’edició internacional d’una antologia d’entrevistes a Lou Reed, John Cale, Nico i la resta del grup novaiorquès inicialment apadrinat per Andy Warhol. El llibre d’Ignasi Julià és el resultat de més de 50 anys d’exploració i estudi d’un dels grups més influents de la història del rock. Segons el crític musical, representa el punt final d’aquesta aventura al voltant de la música Velvet que va començar l’any 1986 amb Feedback. La leyenda de los Velvet Underground, i la segona edició ampliada en anglès el 2008. Aquesta nova edició, que publica Ecstatic Peace Library, el segell de Thurston Moore, recull moltes imatges inèdites i textos nous.

La presentació és aquest dijous a les 20 h a l’Auditori de l’Ateneu. Ignacio Julià presentarà el llibre juntament amb el cineasta Manuel Huerga, que va treballar amb John Cale al llargmetratge Antártida. L’esdeveniment començarà amb la projecció del programa de TV3 Arsenal: The Velvet Underground (1986), escrit per Julià i dirigit per Huerga. Les entrades per a l’acte estan exhaurides des de fa setmanes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text