Societat

Banyoles

La Xarxa Feminista del Pla de l’Estany organitza diversos actes per a l’eliminació de la violència masclista

Ràdio Banyoles

Dijous 24 de novembre 2022 · 13:50

Amb motiu del 25 N, es farà un acte central a la plaça Major seguit d’una caminada nocturna reivindicativa, a més de xerrades, una exposició i un taller d’autodefensa.

La Xarxa Feminista del Pla de l’Estany centralitza un any més els actes del Dia per a l’eliminació de la violència contra les dones a Banyoles i comarca, que es commemora aquest divendres 25 de novembre. L’acte central serà a la plaça Major, on es farà la lectura del manifest unitari i una acció de sensibilització contra els feminicidis. Seguidament, s’iniciarà una caminada nocturna que baixarà fins a la rotonda de la comissaria de Banyoles, a l’avinguda de la Farga, on es tancarà l’acte amb lectura de textos de testimonis reals de violència masclista. Serà un recorregut assequible, d’aproximadament 1,5 km, amb la voluntat que la pugui fer tothom, i amb pancartes i xiulets per allunyar el masclisme a crits, tal com explica una de les membres de la Xarxa Feminista, Meritxell Castro.

Les activitats per commemorar el Dia de l’eliminació de la violència contra les dones continuaran dissabte amb una xerrada sobre abusos sexuals dirigida a famílies, a càrrec de Legki Yakaru. Serà a les 16.30 h al Casal La Muralla de Banyoles.

Solidaritat amb la revolta de les dones a l’Iran

El mateix dissabte, en aquest cas a les 18 h, La Porta del Món ha organitzat la xerrada ‘Revolta de les dones a l’Iran: Les veus del carrer’, en què s’aprofundirà en la revolta feminista que s’ha originat a l’Iran arran de l’assassinat de la jove kurda Jina Amani a mans de la policia. Durant l’acte es connectarà telemàticament amb dones que estan en la primera línia del conflicte, com a mostra de solidaritat i suport cap a la lluita encapçalada per la societat civil iraniana i diverses minories en contra d’un règim patriarcal, teocràtic i repressor.

Finalment, el diumenge 27 de novembre es farà un taller d’autodefensa feminista mixt al Gimnàs Popular Estel Roig (10.30 h), que acabarà amb un vermut a l’Ateneu Popular Sol Ixent.

Tallers de sensibilització als instituts

Paral·lelament, també en el marc del 25 N, aquests dies es pot veure als diferents instituts del Pla de l’Estany l’exposició ‘Les 1000 cares del masclisme’, amb textos de testimonis reals de violència masclista. La proposta, a càrrec de l’Ateneu Obert de la Dona, s’ha acompanyat de xerrades de sensibilització dirigides a la població jove de la comarca, amb molt bona acollida.

Les activitats amb motiu del 25 N de la Xarxa Feminista van arrencar dijous passat amb la xerrada ‘Eduques igual el teu fill que a la teva filla?’. La proposta, a càrrec de la psicòloga Alba Alfageme i emmarcada en el programa Eduquem en família, va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text