Ciclisme

Banyoles

La Volta ha generat molta expectació de públic i moments de caos circulatori a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de març · 18:05

Milers de persones s’han acostat en algun tram del recorregut, sobretot a la sortida i arribada, i al Puig d’en Colomer. L’accés a la C-66 per Canaleta ha viscut moments de col·lapse a mitja tarda.

La contrarellotge de la Volta Ciclista a Catalunya ha generat molta expectació des de mig matí a la ciutat. L’avinguda de la Farga, com a punt de sortida i arribada de l’etapa, i l’avinguda Països Catalans, on s’ha instal·lat el parc tancat amb els autobusos dels equips, han estat el punt d’atenció principal abans d’arrencar l’etapa. El muntatge de l’organització s’ha combinat amb el desplegament dels equips, la cobertura de seguretat amb centenars de Mossos d’Esquadra i els ciclistes fent el reconeixement del recorregut.

A les 13.41 h ha sortit el primer corredor i la competició s’ha allargat fins a les 5 de la tarda. L’expectació ha anat creixent al voltant del recorregut i milers d’aficionats s’han anat aplegant al llarg dels 18,5 km entre Banyoles, Fontcoberta i Porqueres. Molta gent s’ha acostat a la zona de sortida i arribada però també s’han aplegat en altres punts com la pujada al Puig d’en Colomer, a Fontcoberta i a Melianta.

Gimcana circulatòria

Les afectacions al trànsit han començat al matí amb el tall de l’avinguda Països Catalans i de la Farga. Tot i les múltiples desviacions que s’han hagut de fer, no hi ha hagut retencions ni incidents destacats.

A partir de la 1 del migdia, però, s’ha tancat el perímetre de la ciutat de Banyoles per on ha transcorregut la prova i la mobilitat s’ha complicat moltíssim, tant al centre de la ciutat com per sortir-ne. L’únic accés ha estat el de l’enllaç de la C-66 per Canaleta, que s’ha obert excepcionalment avui, tot i que durant una estona al migdia els Mossos l’han tancat. Allà, molts conductors no sabien com ho havien de fer, sobretot per anar a Girona. I l’única opció implicava incorporar-se a la variant i anar a fer la volta a la rotonda de Les Coves de Serinyà. També per anar a Melianta s’ha pogut passar pel vial paral·lel a la variant. A mitja tarda, però, una topada entre dos vehicles ha provocat llargues cues i col·lapse a la zona.

També s’ha habilitat una passarel·la elevada al passeig Mn. Constans per facilitar el pas de persones a peu en un tram on els ciclistes circulaven a gran velocitat.

A partir de les 5 de la tarda la mobilitat s'ha anat normalitzant progressivament.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text