Promoció Econòmica

Banyoles

La visita dels centres escolars dona el tret de sortida a la Fira de Sant Martirià d’enguany

Ràdio Banyoles

Divendres 19 de novembre 2021 · 14:41

La inauguració oficial serà aquest dissabte a les 12h del migdia al Parc de la Draga. La Fira s’allargarà fins al diumenge al vespre amb exhibicions a cavall, exposicions monogràfiques i un nou espai divulgatiu.

El Parc de la Draga ha acollit aquest divendres al matí les visites dels centres escolars de Banyoles a la Fira de Sant Martirià. L’activitat de les escoles dona el tret de sortida a una nova edició de la Fira a la ciutat, que recupera la presencialitat després del parèntesi obligat de l’any passat amb exhibicions, espectacles eqüestres, mostra de races autòctones i el mercat d’artesania, entre d’altres.

En declaracions a Ràdio Banyoles, el president de l’Associació de la Fira de Sant Martirià, Joan Frigola, s’ha mostrat satisfet per l’arrencada de les activitats amb les visites dels centres escolars amb més de 1.000 infants, que han recorregut les instal·lacions al llarg d’aquest divendres. Frigola preveu que si la meteorologia els acompanya “la Fira serà un èxit com en els altres anys precedents”.

La columna vertebral de la Fira

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que esperen que l’edició d’enguany sigui un punt d’inflexió, però mantenint els trets identitaris. La regidora subratlla que hi ha una aposta clara i que “els concursos morfològics, les exhibicions del món del cavall i les mostres de races autòctones són la columna vertebral de la Fira”.

Durant el cap de setmana hi haurà exhibicions de horseball, de doma en llibertat o de doma western; demostracions de forja i de ferratge; o concursos de salt i de carrusels; entre altres. L’ase català també tindrà el seu espai amb el concurs morfològic i l’espectacle ‘Qui guarda el burro’. Finalment, els gossos d’atura prendran part en un concurs de treball i en una exhibició d’agility, entre altres.

Un altre dels eixos principals serà la Mostra de Races Autòctones, que reunirà una exhibició de les principals races dels Països Catalans, a més de concursos morfològics. El programa d’activitats es completarà amb el Raça-Tast, un espai de degustació de productes autòctons, el mercat d’artesania i el nou espai divulgatiu al Pavelló de la Draga.

Dissabte i diumenge la Fira de Sant Martirià se celebrarà de les 10 del matí a les 7 de la tarda. Totes les activitats i novetats de la mostra es poden consultar a la pàgina web www.firasantmartiria.com.

Fira centenària

La Fira de Sant Martirià celebrarà aquest cap de setmana la 43a edició, des que es va remodelar per actualitzar-la i modernitzar-la i incorporar-hi el cavall. L’origen de la fira, però, es remunta a fa més de 650 anys.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text