Sanitat, Salut

Banyoles · Pla de l'Estany

La vacuna contra la Covid arriba al CAP Banyoles i comencen a arribar segones dosis a les residències

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de gener · 11:08

Foto: ICS Girona
Foto: ICS Girona
Al Pla de l’Estany ja s’han administrat 849 vacunes entre usuaris i professionals dels diferents centres, i aquesta setmana es començarà a posar la segona dosi als primers vacunats.

Els professionals del CAP Banyoles van rebre dimecres i dijous passat la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. D’aquesta manera, al Pla de l’Estany ja s’ha administrat la primera dosi a totes les persones previstes en la primera fase de vacunació del Govern, que inclou el personal sanitari de primera línia, així com els usuaris i treballadors de les residències de gent gran i centres assistencials.

Concretament, segons dades de Salut, a la comarca s’han administrat un total de 849 primeres dosis de la vacuna, 383 a residents i 466 a personal sanitari i treballadors dels diferents centres.

L’adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Primària de Banyoles, Marta de la Barrera, ha detallat que la vacunació s’ha desenvolupat sobre el previst, sense incidències, i ja està tot a punt per començar a administrar les segones dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les primeres residències que van rebre la vacuna a la comarca.

Concretament, la residència La Torre de Melianta va ser la primera de la comarca on es va administrar la vacuna contra la Covid-19, el passat 2 de gener. El període entre una dosi i l’altra és de 21 dies, i aquesta setmana està previst que ja s’administri la segona dosi de la vacuna a aquest centre, i també a la residència Bella Tardor de Banyoles, tal com ha informat el departament de Salut.

Marta de la Barrera ha detallat que el nivell d’immunitat que s’aconsegueix amb les dues dosis de la vacuna és molt alt, i confia que això suposi un punt d’inflexió en la incidència de la pandèmia.

A la Regió Sanitària Girona ja s’han vacunat 15.697 persones, entre residències i professionals sanitaris, i en les setmanes vinents rebran la segona dosi de la vacuna.

El grau màxim d’immunitat de la vacuna s’aconsegueix set dies després de la segona dosi. Aquesta setmana està previst acabar de vacunar totes les residències de la Regió Sanitària de Girona, tant de gent gran com de discapacitats.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text