La Roda Perpètua

Puntual
Programa de divulgació dedicat a un autor banyolí, Fra. Miquel Agustí, i la seva obra "Llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril", del 1617.

L'espai comptarà amb quatre capítols, cadascun dedicat a una estació de l'any. A cada programa s'entrevista a un expert en l'obra, l'autor i el context històric; amb comentaris dels fragments i consells de l'autor, Fra. Miquel Agustí.

"Llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril"

El llibre és un tractat agrícola i va ser molt popular. A més, és un text molt important per la història de la literatura catalana perquè en aquest període no hi havia gaires textos escrits en català, i alguns la consideren l'obra més important del XVII.

Consta de tres parts: la primera part ensenya com interpretar els canvis de temps, com curar malalties, com tenir un hort amb plantes medicinals, flors i fruiters i com combatre les diferents plagues; la segona tracta la manera de plantar, conrear i podar les vinyes, com fer vi, vinagre i oli i altres aigües medicinals i bàlsams; i la tercera de com construir una casa rural, l’art de fer de pastor i com guarir els animals domèstics, des de «los cavalls y altres besties de treball» fins a altres de mes casolans com «vaques, porcs, gallines, conills, abelles i cuques de filar seda»

Nom
La Roda Perpètua
Col·laboradors
Berta Artigas, David Pastor i Glòria Ribugent.
Emissions
Puntual
Email
radio@banyoles.org
ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text