Publicacions

Sant Miquel de Campmajor

‘La resclosa del Diable’ de Sant Miquel de Campmajor, 9è volum dels Contes de Llegenda

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 de maig · 14:36

El llibre, escrit per Elisabet Saus i il·lustrat per Josep Estarriola, es va presentar dins els actes de Sant Jordi al municipi.

La recuperació de la col·lecció ‘Contes de Llegenda’ editada pel Consell Comarcal, ha fet coincidir aquest Sant Jordi la presentació de dos nous volums. Per la diada es va presentar el llibre de Porqueres i l’endemà, dissabte, va ser el torn de ‘La resclosa del Diable’ de Sant Miquel de Campmajor.

Escrit per Elisabet Saus i il·lustrat per Josep Estarriola, el conte es basa en una llegenda molt coneguda al poble que situa el dimoni a la zona de Briolf amb la intenció de construir una presa per inundar el poble. De fet, l’escriptora va explicar al programa especial de Sant Jordi d’aquesta emissora que el conte inclou referències de tres llegendes relacionades amb el dimoni.

Coincidint amb la presentació, també es va inaugurar una exposició a la sala de plens de l’ajuntament amb les il·lustracions del conte, obra del pintor Josep Estarriola. El santmiquelenc, especialitzat en pintura a l’oli, destaca el repte d’il·lustrar per primera vegada un llibre.

Concurs literari

La presentació del llibre a la plaça de les Escoles de Sant Miquel va anar precedida del lliurament de premis del segon concurs literari de la Vall de Campmajor. La cita va néixer el 2020 durant la pandèmia i el consistori hi ha volgut donar continuïtat, amb quatre categories i una bona participació.

9 volums de llegenda

Contes de llegenda, editat pel Consell Comarcal, parteix d’una proposta del folklorista local Àngel Vergés per recuperar llegendes pròpies de la comarca destinades al públic infantil a través d’un conte il·lustrat dedicat a cada municipi. Amb el de Sant Miquel ja se n’han publicat nou i només queden pendents els dedicats a Serinyà (Una provatura) i Vilademuls (L’encantada de Parets).

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text