Museus

Banyoles · Pla de l'Estany

La reforma del Museu Arqueològic rebrà una injecció de 750.000 euros de la Generalitat

Ràdio Banyoles

Dimarts 6 d’abril 2021 · 14:57

La subvenció, que s’ha aprovat aquest dimarts, permetrà finançar la redacció i execució de la nova museografia del museu, així com les obres del magatzem i les noves aules educatives

El Govern de la Generalitat, a proposta de la consellera de Cultura, ha autoritzat aquest dimarts el Departament de Cultura a concedir una subvenció a l’Ajuntament de Banyoles per al projecte de reforma del Museu Arqueològic comarcal.

La subvenció, que s’atorga a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, tindrà un import de 750.000 euros, que es repartiran en tres anualitats iguals, els anys 2021, 2022 i 2023. Els diners serviran per al finançament de la redacció i execució de la nova museografia, i de les obres del magatzem i aules educatives del nou museu. El projecte de reforma de l’Arqueològic té un pressupost total d'1.153.730,65 euros, dels quals l’Ajuntament n’aportarà la quantitat restant.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha valorat positivament l’aportació que, assegura, “confirma el suport i la implicació del Govern” en les obres del Museu Arqueològic, permetent completar-ne definitivament la reforma i posterior museïtzació.

El projecte de reforma i ampliació del Museu Arqueològic permetrà completar el projecte museològic de l’equipament. A més, també dotarà el museu d’un edifici adjacent de nova planta amb soterrani per acollir un magatzem i un espai per als serveis educatius, així com d’una nova museografia.

L’equip Birulés, Cabré, Romans, Arquitectes està redactant la proposta definitiva de projecte bàsic i executiu, després que la proposta Omeia que van presentar guanyés el concurs públic.

L’alcalde ha detallat que, tot i que les obres de reforma van quedar excloses de la convocatòria de l’1% Cultural del Ministeri de Cultura, en aquests moments el projecte compta amb el finançament necessari per tirar endavant. La previsió és que les obres estiguin acabades entre finals de 2022 i principis de 2023.

El projecte museològic que posava les bases del nou museu, fent una diagnosi de l’equipament i definint-ne els objectius i les propostes d’intervenció, es va redactar l’any 2006. A aquest projecte li va seguir l'avantprojecte arquitectònic general de rehabilitació i ampliació i un pla d'execució per etapes. Des de 2009 fins al dia d'avui, s'han realitzat algunes fases que presenten al museu actual.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text