Turisme

Banyoles

La proliferació d’autocaravanes revifa el debat sobre la necessitat d’un aparcament per aquests vehicles a Banyoles

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 de maig · 14:26

L’Ajuntament està treballant per trobar-ne la ubicació idònia, després que Porqueres hagi renunciat al projecte conjunt.

L’augment de visitants a Banyoles per Setmana Santa, quan es permetia la lliure circulació per tot el territori sense restriccions, es va traduir en una proliferació d’autocaravanes al voltant de l’Estany. Actualment, la ciutat no disposa d’un emplaçament per a estacionar aquest tipus de vehicles, i molts d’ells aparquen a la zona de pícnic de la Draga, a l’aparcament que hi ha a tocar del pavelló, on no està permès.

El debat sobre la necessitat de disposar d’un aparcament d’autocaravanes a la ciutat va ressorgir al ple de dilluns, arran d’una pregunta de Sumem Banyoles. L’alcalde, Miquel Noguer, afirma que és un tema que també preocupa a l’equip de govern, que està treballant per trobar la ubicació idònia. Noguer recorda que hi havia el projecte de fer un aparcament compartit amb el municipi de Porqueres, però l’ajuntament del municipi veí ha renunciat de moment tirar endavant amb les expropiacions necessàries. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Banyoles s’està plantejant fer un aparcament pel seu compte, i ja ha començat a estudiar-ho.

Noguer responia així a una pregunta del portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, que demana agilitzar els passos perquè el nou aparcament sigui una realitat al més aviat possible.

Per altra banda, Casadevall assegura que l’increment de visites a la ciutat registrat per Setmana Santa haurà de reactivar també el debat sobre la conversió en zona de vianants definitiva del front d’Estany.

Precisament, segons va explicar l’alcalde, pròximament hi ha prevista una taula de la mobilitat per parlar d’aquestes i altres qüestions.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text