Equipaments

Porqueres

La primera fase de la nova pista coberta de l’Escola l’Entorn ha acabat a temps per iniciar el curs amb normalitat

Ràdio Banyoles

Dimecres 15 de setembre · 14:07

El centre disposa de tot el pati i a partir de Nadal es reiniciaran les obres per aixecar els pilars i la coberta.

L’escola l’Entorn de Porqueres ha iniciat aquest dilluns les classes del nou curs amb normalitat i amb tot l’espai de pati disponible. El centre ha estat pendent aquest estiu de les obres per cobrir la pista del pati, un projecte de gran envergadura que duu a terme l’Ajuntament. L’objectiu inicial era tenir molt avançada la construcció aquest estiu, però diferents problemes burocràtics han alentit el procés, que va començar finalment a finals de juliol.

S’ha optat per dividir l’obra i en la primera fase s’han fet els fonaments i s’ha tornat a deixar el pati totalment practicable per als alumnes. Era el compromís de l’ajuntament i els responsables de l’obra per poder començar el curs sense afectacions. El director del centre, Màrius Nadal, ha explicat que s’han complert els terminis i que l’Entorn ha pogut començar el curs amb tot l’espai disponible, explicant que també es poden fer les entrades per cicles que estaven previstes.

Obres a partir de Nadal

La pista, executada per l’Ajuntament de Porqueres, té un pressupost total de 386.000 euros. La segona fase comportarà més incidències perquè a partir de Nadal es construiran els pilars i s’instal·larà la coberta. Unes obres que es poden allargar dos mesos i s’hauran de compaginar amb el dia a dia de l’escola. El director ha explicat que es coordinaran amb els tècnics per definir terminis i afectacions, adaptant-se també a les restriccions per la pandèmia que hi hagi en aquell moment. De moment, el centre ja s’ha anticipat i ha establert dos torns d’esbarjo perquè els alumnes puguin tenir més espai.

27 alumnes a P3

L’escola l’Entorn té aquest curs 397 alumnes, alguns menys que en anys anteriors, i ha perdut una línia de P3 respecte el curs passat perquè el Departament només ha concedit un sol grup, amb 27 alumnes. Màrius Nadal ha lamentat que s’hagi retallat en plena pandèmia i amb aquestes xifres. Tot i això, ha detallat que el centre ha hagut de fer un esforç per reorganitzar-se i poder desdoblar el curs per atendre bé les necessitats dels alumnes.

Pel que fa a les mesures per la pandèmia el centre aplica els protocols marcats pel Departament, amb grups bombolla, mesures de distància, entrades i sortides per cicles i està acabant d’ajustar alguns detalls. Entre les novetats respecte al curs passat, es permet la interacció al pati sense mascareta entre nens de diferents classes però del mateix curs.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text