Solidaritat

Pla de l'Estany

La primera edició del programa ‘En Bona Companyia’ ha posat en contacte joves i persones grans que viuen soles

Ràdio Banyoles

Divendres 1 de juliol · 13:43

El Consell Comarcal i Càritas Pla de l’Estany han col·laborat en aquesta iniciativa, en què hi han pres part 22 joves de 4t d’ESO de la comarca i 11 usuaris del Fem Companyia.
F: Consell Comarcal del Pla de l'Estany
F: Consell Comarcal del Pla de l'Estany

La primera edició del projecte ‘En Bona Companyia’ ha tancat aquest mes de juny amb un balanç molt positiu. Impulsat des de Càritas Pla de l’Estany i el Servei de Promoció a l’Autonomia Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social, el projecte ha consistit a posar en contacte joves dels instituts del Pla de l’Estany amb persones majors de 70 anys que viuen soles.

En aquesta primera edició hi ha pres part un total de 22 nois i noies de 4t d’ESO dels centres educatius de la comarca que, en parelles, han compartit moments amb els 11 usuaris del programa Fem Companyia. La finalitat de la iniciativa era la de crear vincles saludables entre aquests dos col·lectius, trencant una barrera generacional. D’aquesta manera, els adolescents han acompanyat, escoltat i conversat activament a aquestes persones grans que viuen soles, contribuint a minimitzar els efectes de la solitud no volguda que pateixen.

La vicepresidenta de Càritas Pla de l’Estany, Núria Carreras, ha valorat molt positivament el resultat de la iniciativa. Carreras ha detallat que el programa segueix la línia de l’Apadrina un avi, que Càritas ha dut a terme durant molt temps a les residències de gent gran, però aquests últims anys no s’ha pogut fer per la pandèmia.

‘En Bona Companyia’ es va iniciar el passat mes de març i s’ha allargat fins a la fi del curs escolar, tot i que s’ofereix als participants continuar amb les trobades durant el mes de juliol.

D’altra banda, el pròxim 7 de juliol es farà l’acte d’entrega dels certificats als nois i noies que han participat en el projecte. L’acte tindrà lloc a l’espai La Cúpula de l’àrea de Benestar Social a les 16 h, i hi assistiran també les persones grans ateses pel servei Fem Companyia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text