Mobilitat

Banyoles

La Policia Local continua la campanya informativa sobre el bon ús de bicicletes i patinets

Ràdio Banyoles

Dimecres 3 de novembre 2021 · 14:24

S’informa els conductors de la normativa i, si es detecten conductes reincidents, se’ls multa. També es fa difusió de la campanya als centres educatius.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

La Policia Local de Banyoles està duent a terme aquests dies una campanya informativa a bicicletes i patinets per millorar la circulació d’aquests vehicles d’ús personal a les vies urbanes. Els agents informen els conductors de la normativa que, en el cas dels patinets, es va aprovar a finals d’abril i s’ha incorporat recentment a l’ordenança municipal de circulació.

Les normes per circular per la ciutat amb patinet elèctric preveu, entre altres, que aquests vehicles d’ús individual només puguin circular en vies amb una velocitat de circulació de 30 km/h o inferior, o bé en carrils bici. Des dels grups, però, lamenten que no s’ha fet prou difusió de la normativa i els patinets circulen per carrers on no ho poden fer, amb excés de velocitat i sense casc.

Al darrer ple, el regidor de Sumem Non Casadevall assegurava que hi ha certa “discordança” entre els carrers per on poden circular els patinets i els que realment utilitzen.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Via Pública, Lluís Costabella, va recordar que els carrers per on poden circular els patinets són els de velocitat igual o inferior a 30 km/h, tal com es va consensuar a la taula de mobilitat amb presència de tots els grups. Costabella detalla que la Policia Local està informant de la normativa vigent tant als conductors de patinets elèctrics com als de bicicletes. Segons el regidor, la prioritat és informar, però s’ha començat a sancionar a aquelles persones reincidents.

Paral·lelament, també s’està fent difusió de la campanya informativa sobre el correcte ús dels patinets i les bicicletes en vies urbanes als centres educatius de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text