Meteorologia

Pla de l'Estany

La neu emblanquina la serra de Rocacorba i deixa quatre flocs en cotes baixes del Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 24 de gener · 14:46

El front que ha creuat la demarcació ha deixat alguns centímetres de neu en cotes altes de la comarca.
Sant Patllari nevat. F: Mateu Graboleda
Sant Patllari nevat. F: Mateu Graboleda

Una feble nevada ha creuat aquest dimarts la demarcació de Girona i s’ha deixat notar a la comarca. Majoritàriament, ha caigut en forma de pluja i aiguaneu, però en alguns moments del matí s’han vist flocs de neu a diversos punts Banyoles i altres municipis del Pla de l’Estany, sense arribar a agafar. Sí que s’ha notat més en cotes altes, com el massís de Rocacorba i punts elevats com Sant Patllari, on s’han acumulat diversos centímetres de neu i han deixat una estampa molt poc habitual.

A la demarcació de Girona, la feble nevada ha enfarinat diverses zones a cotes baixes de les comarques gironines. Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d’emergències Neucat, que es manté actiu per la possibilitat que aquest dimarts a la tarda hi hagi nous episodis de nevades. Tot i això, a la tarda la cota de neu augmentarà fins als 800 metres d’altitud a diferents punts de Catalunya.

Es manté la fred intensa

La nevada s’emmarca en un episodi de baixes temperatures que aquest dilluns ha deixat a Banyoles la mínima més baixa de tot l’hivern, arribant en alguns punts a -4,3 graus. Aquest dimarts la temperatura no ha baixat tant, amb una mínima d’1 grau negatiu, però es manté la fred intensa. Una onada de fred que afecta tot Catalunya i que encara es mantindrà durant tota la setmana i principis de la vinent.

Sant Patllari nevat. F: Mateu Graboleda
Sant Patllari nevat. F: Mateu Graboleda

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text