Societat

Banyoles

La Muralla s’omple per celebrar la festa del final del Ramadà, organitzada per Legki Yakaru

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de maig 2022 · 14:14

Entreteniment infantil, desfilada de roba tradicional, actuacions musicals, danses i sopar popular van omplir la jornada, que vol ser una mostra més de la diversitat cultural banyolina.
Legki Yakaru va organitzar activitats culturals per obrir la festivitat del final del Ramadà a la ciutat. F: Legki Yakaru
Legki Yakaru va organitzar activitats culturals per obrir la festivitat del final del Ramadà a la ciutat. F: Legki Yakaru

L’espai de la Muralla de Banyoles s’ha omplert aquest dissabte a la tarda per celebrar la festa del final del Ramadà, una de les festivitats més importants per a la comunitat musulmana. Es tracta d’un mes de reflexió, oració, trobades familiars i dejuni durant les hores de sol, que enguany s’ha celebrat entre l’1 d’abril i l’1 de maig.

Des de fa uns anys, Legki Yakaru organitza una festa per obrir la celebració a la ciutat, amb un programa d’activitats diverses per fomentar la difusió de la cultura. Les propostes van començar a la tarda i van incloure entreteniment infantil, una desfilada de roba tradicional i moderna, sopar popular i actuacions musicals com les de Baba Flow, Daura Mangara o Àfrica en dansa, entre altres. Una de les membres de Legki Yakaru, Dialla Diarra, ha explicat que va ser una jornada cultural i festiva que va comptar amb molta participació i va ser una mostra més de la diversitat cultural banyolina.

Legki Yakaru i l'agermanament de cultures

La festa del final del Ramadà és una més de les activitats que organitza o en què participa Legki Yakaru per a la difusió i agermanament de cultures. L’entitat treballa des del 2006 per l’empoderament i els drets de les dones africanes, amb l’objectiu de fomentar la “bona cultura” i erradicar pràctiques com la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats o la poligàmia.

La festa del final del Ramadà va tenir lloc dissabte a la Muralla, amb activitats que es van allargar des de les 15 h i fins al vespre, amb la participació de desenes de persones. La celebració, que compta amb el suport de l’Ajuntament, ha anat canviant d’emplaçament els darrers anys i l’any passat es va fer a l’aparcament del barri de la Farga.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text