Atletisme

Banyoles · Pla de l'Estany

La Marxa Popular Ciutat de Banyoles obre diumenge el circuit comarcal, que tindrà sis curses

Ràdio Banyoles

Dimecres 24 de novembre 2021 · 15:00

Després de dues edicions amb moltes dificultats, l’organització espera completar les proves i acostar-se a les xifres d’abans de la pandèmia.

Aquesta setmana es reprèn el Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany, que arriba a la 6a edició. El circuit uneix aquest curs sis proves populars, que es poden fer corrents o caminant amb l’objectiu de fomentar la participació i la pràctica de l’esport i de l’activitat física, promocionar les curses populars de curt recorregut i baixa dificultat de la comarca, i donar suport a les entitats i municipis que les organitzen.

El Circuit, organitzat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany, vol recuperar la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia de Covid-19. En les dues últimes edicions només es van poder celebrar tres de les sis proves previstes.

El coordinador tècnic, Jordi Ramos, ha explicat que l’organització té moltes ganes de reprendre el circuit i poder oferir la pràctica esportiva a tots els corredors i caminadors.

Les restriccions actuals per la pandèmia afecten alguns protocols de la preparació i el final de les curses, però el més important és que els participants poden disputar les proves sense problemes.

Banyoles estrena recorregut

L’any passat la pandèmia va obligar a suspendre la Marxa Popular Ciutat de Banyoles, que celebra la 14a edició. Diumenge obrirà el circuit oferint un recorregut de 9'7 km amb sortida i arribada a la plaça de les Rodes i amb un nou recorregut. Amb un desnivell acumulat de 97 metres, la cursa passa per l'entorn de l'Estany, sota Puig Clarà, el bosc de Can Morgat i Lió. Els participants tindran avituallament, esmorzar i un obsequi.

Calendari Circuit Curses Populars

• XIV Marxa Popular Ciutat de Banyoles, 28 novembre 2021
• XXV Cursa Popular de Porqueres, 8 desembre 2021
• II Cursa Popular de Camós, 30 gener 2022
• XIII Cursa Atlètica Run-Run La Vall del Terri, 13 febrer 2022
• IV Cursa Popular de Fontcoberta, 13 març 2022
• VI Marxa Solidària Serinyà – Mas Casadevall, 3 d’abril 2022

Premis a la participació i als millors atletes

Des de la primera edició, l’organització ha instaurat premis per reconèixer l’esforç i la regularitat dels esportistes. El Premi Especial Puig-Clarà valora la participació i vol animar als esportistes a inscriure’s en totes les jornades sense ànim competitiu. Per altra banda, el Premi Atleta Popular puntuarà els millors resultats obtinguts a cada prova.

Per poder participar cal formalitzar la inscripció a cada prova o bé, realitzar la inscripció a tot el circuit, en un abonament únic per a les sis proves. Totes les inscripcions es gestionen des de la pàgina web del Circuit www.cursesplaestany.cat, i també s’obriran presencialment el mateix dia de la prova a les vuit del matí. Els organitzadors esperen recuperar una participació similar a les proves prèvies a la pandèmia.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text