Esports · Societat

Banyoles

La Marxa dels 40 torna aquest diumenge amb més de 900 persones inscrites

Ràdio Banyoles

Dijous 16 de març · 13:54

Ja s’ha donat a conèixer el recorregut, que passarà per Banyoles, Porqueres, Cornellà, Palol de Revardit i Camós, amb un desnivell gradual d’uns 1.200 metres concentrat a la segona meitat de la prova.

La Marxa dels 40 que organitza el Centre Excursionista de Banyoles torna aquest diumenge amb la participació de 920 persones. Les inscripcions ja estan tancades i l’entitat ultima els preparatius de la cita, que des que es va recuperar l’any 2019 s’organitza cada dos anys.

Des d’aquest dimecres les persones inscrites ja disposen del recorregut de la prova que, a diferència d’altres edicions, no s’ha desvetllat oficialment fins a últim moment. Seran gairebé 41 km que recorreran els municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i Camós. Tal com ja es va avançar fa unes setmanes, la prova acumularà un desnivell d’uns 1.200 metres, però aquest estarà concentrat al final del recorregut. Una de les organitzadores, Raquel López, ha detallat que és un desnivell similar a les anteriors edicions i serà molt gradual, a excepció d’algunes rampes més pronunciades abans d’arribar a Sant Patllari.

El recorregut es divideix en cinc trams, amb quatre punts d’avituallament. El primer serà a Palol de Revardit (13 km), el segon a La Bora (25 km), el tercer al Collet de Pujarnol (32 km,) i a Sant Patllari, el punt més alt de la ruta, hi haurà un últim punt d’avituallament. En tots els punts hi haurà aigua per reomplir les cantimplores i diversos aliments, evitant envasos plàstics. A més, es donarà una bossa d’orgànica per guardar tots els residus que es generin durant la marxa, per mantenir el recorregut net. Des de l’organització també es demana que no s’accedeixi amb cotxe als punts d’avituallament, sobretot als dos centrals, ja que són espais petits i dificultaria les tasques d’organització i evacuació en cas d’accident.

El punt de sortida i arribada és al passeig Dalmau de Banyoles, i aquest dissabte a la tarda es farà el repartiment de dorsals al pavelló de l’institut Pere Alsius. Com a novetat, seran dorsals amb xip, i també s’oferirà un servei de fisioteràpia gratuït al punt d’arribada per als participants que ho necessitin.

La Marxa dels 40 arrencarà diumenge a les 7 del matí al passeig Dalmau de Banyoles, i acabarà transcorreguts els 40 km en aquest mateix punt, amb pa i botifarra per als participants.

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu a l’organització a marxadels40km@gmail.com. A la pàgina web del Centre Excursionista es pot trobar la ruta i la seva explicació, així com l’entrevista de Nexum Talks amb informació sobre la marxa.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text