Societat

Banyoles

La inauguració de ‘Les 1.000 cares del masclisme’ enceta els actes emmarcats en el 25-N

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 de novembre 2021 · 14:00

L’exposició, que es pot veure en diferents espais de la comarca, recull relats de dones que han patit diferents tipus de violència masclista.

La Xarxa Feminista del Pla de l’Estany ha organitzat per aquesta setmana una sèrie d’activitats en motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. El tret de sortida s’ha donat aquest cap de setmana amb la inauguració de ‘Les 1.000 cares del masclisme’, una exposició que recull relats de dones que han patit diversos tipus de violència masclista. A més, també s’ha fet una taula rodona sota el títol ‘Casades a la força’ a càrrec de Legki Yakaru.

La presidenta de l’Ateneu Obert de la Dona, Sònia Sala, ha valorat positivament la inauguració de la mostra i ha apuntat que era necessària per fer “una explicació del perquè de l’exposició i com va començar tot”. Sala subratlla que el missatge ha quedat clar i que la jornada també va donar peu al debat entre els assistents.

Cicle de relats virtuals

La mostra neix com un cicle de relats que publica de forma virtual l’Ateneu Obert de la Dona de Banyoles. Concretament, cada dilluns l’entitat penja a les xarxes un escrit on es relaten situacions reals d’assetjament, violència i agressions envers les dones.

Sònia Sala ha afegit que era important exposar la mostra des de la seva visió i anima a consultar les xarxes socials de La Porta del Món on es recull la jornada d’ahir i es pot entendre “el perquè de tot plegat”.

‘Les 1.000 cares del masclisme’ es podrà veure fins al dia 5 de desembre a La Porta del Món, La Local, Can Butinyà, el Casal Cívic de Banyoles, el Centre Cívic de Porqueres, les biblioteques de Banyoles i de Porqueres, i els pavellons de Cornellà, Serinyà, Camós i Fontcoberta.

Programació 25-N

El gruix de la programació tindrà lloc el dijous 25 de novembre, amb l’acte reivindicatiu contra les violències masclistes davant la Biblioteca de Porqueres a les 19h de la tarda. Divendres tindrà lloc el debat entorn el curtmetratge ‘El orden de las cosas’ i per diumenge s’ha organitzat un taller d’autodefensa feminista no mixta i el col·loqui ‘Com sortir d’un matrimoni forçat’.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text