Residus, Reciclatge · Carreteres

Cornellà del Terri

La Generalitat reforça el ferm de la carretera de Cornellà a Medinyà amb un asfalt fet amb pneumàtics reciclats

Ràdio Banyoles

Dimecres 22 de juny · 14:19

Les obres, amb un pressupost d’1,3 MEUR, afecten un tram de 7 quilòmetres, s’allargaran tot l’estiu i suposaran la reutilització de més de 5.000 pneumàtics.

La Generalitat de Catalunya està duent a terme unes obres de renovació del ferm a la carretera GI-514 de Cornellà del Terri a Sant Julià de Ramis, la carretera de Medinyà. Es tracta d’un tram de 7 quilòmetres on s’aplicarà un nou asfalt fet amb una mescla altament modificada amb cautxú.

Tal com ha detallat el subdirector general d’Explotació Viària, Albert Gómez, l’actuació utilitza una solució asfàltica en què se substitueixen part dels betums provinents del petroli per pneumàtics reciclats. Concretament, les obres permetran reutilitzar entre 5.000 i 6.000 pneumàtics en desús.

L’actuació s’emmarca en el pla de ferms sostenibles, que el departament de Territori i Sostenibilitat duu a terme a un total de 12 carreteres del territori. El programa incorpora noves tècniques que afavoreixen el reaprofitament de diferents materials, la reducció del consum d’energia i l’increment de durabilitat del ferm. Concretament, les diferents actuacions suposaran una reducció de 1.300 tones d’emissions de CO₂.

Les obres de la carretera de Medinyà, al terme municipal de Cornellà del Terri, es van iniciar a principis de juny i està previst que s’allarguin fins a finals d’agost.

Les obres en el marc del pla de ferms sostenibles s’executaran aquest any, amb una inversió global de 20 MEUR.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text