Urbanisme

Crespià

La Generalitat prohibeix el pas de vehicles de més de 12 tones pel pont que uneix Esponellà i Crespià

Ràdio Banyoles

Dijous 27 d’agost 2020 · 13:06

L'Ajuntament de Crespià ha demanat l’informe tècnic a la Generalitat i insta a solucionar el problema “com més aviat millor”.

 

Aquest dijous, la Generalitat de Catalunya ha col·locat un senyal de trànsit a la carretera GIP-5121 que prohibeix el pas de vehicles de més de 12 tones pel pont que uneix els municipis d’Esponellà i Crespià. La mesura, que només té com a excepció els autobusos, ha agafat per sorpresa els veïns d’aquests municipis, que no n’estaven informats.

 

L’alcalde de Crespià, Xavier Quer, ha explicat que a principis d’agost la Generalitat els havia informat d’aquesta intenció, tot i que no els van posar cap data, i ja llavors van manifestar la seva inquietud per la mesura. Segons Quer, la prohibició suposa un problema de mobilitat pels veïns de la zona; no només afecta les empreses del polígon, sinó també els propietaris agrícoles o la recollida de deixalles, entre d’altres.

 

Des del municipi han demanat a la Generalitat que els expliqui els motius de la mesura que, segons l’alcalde, semblaria que són tècnics. En aquest cas, si és una qüestió de seguretat, Xavier Quer reclama al Govern que posi fil a l’agulla per solucionar el problema com més aviat millor.

 

El pont d’Esponellà travessa el riu Fluvià marcant el límit amb el municipi veí de Crespià. És d’origen medieval i va ser destruït l’any 1794, durant la Guerra Gran, i novament el 1939, durant la Guerra Civil espanyola. Al final del mateix any, el van restaurar amb la forma actual. La infraestructura és protegida com a bé cultural d’interès local. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text