Triatló

Banyoles

La FETRI i l’Ajuntament negocien que Banyoles tingui un estatus preferent per organitzar triatlons

Ràdio Banyoles

Dimarts 7 de setembre 2021 · 14:41

Després de les bones experiències dels últims anys es vol enfortir la relació amb un acord que aporti valor afegit a la ciutat més enllà de l’esport.
F: Esports Banyoles
F: Esports Banyoles

Durant la celebració del Triatló Internacional de Banyoles d’aquest cap de setmana, l’onzè consecutiu que acull l’Estany, la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) i l’Ajuntament han llimat els serrells per enfortir la relació entre la ciutat i la federació. Tot i que des de fa anys hi ha un acord per acollir campionats d’Espanya i internacionals, la intenció de l’administració local i l’entitat esportiva és anar més enllà i donar un nou estatus a la ciutat.

El president de la Federació, José Hidalgo, ha assegurat que Banyoles és sinònim “de passat, present i futur” del triatló per la seva “constant innovació i demostració de bona feina”. Per això la Federació ofereix que sigui la primera ciutat preferent per organitzar triatlons, en un acord que enfortirà la relació i que suposarà que la federació tingui Banyoles com a primera opció per acollir proves estatals i internacionals, així com entrenaments i altres activitats relacionades amb el triatló.

Està previst que l’acord es rubriqui aquesta mateixa tardor i vol anar més enllà de l’esport. La figura, que s’oferirà a molt poques ciutats d’arreu de l’estat, inclourà accions de promoció turística, dinamització econòmica i mediambientals.

L’alcalde ha reconegut que s’està cuinant l’acord “que serà molt bo per la ciutat”. Miquel Noguer destaca la bona entesa amb totes les federacions implicades i, sobretot, que són els mateixos triatletes que “volen continuar competint a Banyoles”.

Competició internacional assegurada per l’any vinent

A falta de fer públic aquest acord, l’alcalde sí que ha assegurat que el 2022 Banyoles tindrà una competició estatal d’alt nivell i una prova internacional.

Actualment, a més de Banyoles, la FETRI té acords per organitzar cites amb ciutats com Pontevedra (Galícia), Avilés (Astúries) i Águilas (Murcia).

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text