Gastronomia

Fontcoberta

La Festa del Cargol de Fontcoberta s’adapta i es transforma en una quinzena gastronòmica a bars i restaurants

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 14:37

Més de 30 establiments de la comarca oferiran fins al 2 de maig plats i receptes de cargols, també per emportar-se.

L’organització de la tradicional Festa del Cargol de Fontcoberta ha adaptat el format a les restriccions per la pandèmia. L’any passat la celebració es va anul·lar perquè coincidia amb el confinament total. I aquest 2021 l’organització ha transformat la XXI edició descartant l’habitual trobada al pavelló de Melianta i passant a una quinzena gastronòmica ampliada a la comarca.

Així, més d’una trentena de bars i restaurants del Pla de l’Estany oferiran des de dissabte i fins al 2 de maig plats, racions i tapes amb cargols facilitats per la Comissió de Festes de Fontcoberta.

La regidora de cultura del municipi, Mercè Juanola, ha detallat que l’organització ha buscat l’alternativa per mantenir viva la celebració, repartint 160 quilos de cargols als establiments que habitualment ja participaven en la fira.

Des de l’organització de la Festa s’anima a tothom a demanar els tastets de cargols als diferents bars i restaurants, que també es poden encarregar per emportar-se.

Recepta en línia

Com a complement, el cuiner Abraham Simon, que habitualment fa de jurat a la Festa, ha elaborat una recepta casolana de cargols que ha penjat a Youtube.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text