Festes

Esponellà · Fontcoberta · Porqueres · Serinyà

La festa de Sant Galderic uneix quatre municipis de la comarca aquest divendres al Pla de Martís

Ràdio Banyoles

Dijous 11 d’octubre 2012 · 12:20

La festa de Sant Galderic uneix quatre municipis de la comarca aquest divendres al Pla de Martís. Serinyà, Porqueres, Fontcoberta i Esponellà fa més de 20 anys que coorganitzen la cita que inclou campionat de pagesia, exhibició de tractors, dinar i música.

El monòlit de Sant Galderic, situat al Pla de Martís, tornarà a ser aquest divendres dia 12 d'octubre el punt de trobada de quatre municipis del Pla de l'Estany que celebren l'onomàstica del patró dels pagesos. En aquest punt conflueixen els termes municipals d'Esponellà, Fontcoberta, Porqueres i Serinyà i, des de l'any 1990, els quatre pobles s'uneixen per dur a terme aquesta festa i, respectivament, porten el pes de l'organització que en aquesta ocasió ha recaigut en els serinyanencs.

Els actes d'aquest any començaran a les 10 del matí amb exhibició de tractors antics i també un campionat de pagesia juvenil, amb totes les proves que hauria de saber fer un pagès. A les 12 del migdia està programada una missa, que en cas de pluja es farà a l'església de Serinyà. A 2/4 de 1, sardanes i seguidament campionat de fangar. A les 2 del migdia es farà el dinar de germanor, que en cas de pluja es traslladaria al pavelló de Serinyà. I a les 4 de la tarda hi haurà l'actuació musical del grup banyolí El Germà Negre. Els actes tenen la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Banyoles, el Consell Comarcal i l'empresa DYTSA.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text