Futbol

Porqueres

La federació dona el partit dels presumptes insults racistes per perdut al Porqueres i li treu tres punts més

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de maig · 14:05

El comitè no recull la queixa del club per manca de proves i el club, abatut i indignat, recorrerà la decisió i denuncia la manca de coherència contra el racisme.
F: UE Poruqeres
F: UE Poruqeres

Aquest dimecres al vespre s’ha conegut la resolució del Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol sobre el partit entre el Porqueres i el Tossa de la fase d’ascens a Primera Catalana. El matx es va suspendre a l’inici de la segona part arran de la denúncia del jugador porquerenc Ibra d’haver rebut insults racistes per part d’un rival.

El Porqueres va decidir abandonar el terreny de joc per solidaritat amb el seu company i ara la federació ha aplicat els articles 294a i 295 del reglament i ha donat el partit per perdut (0-3). A més, retira tres punts de la classificació als porquerencs, els imposa una multa econòmica de 240 € i els adverteix d'exclusió de la competició en cas de reincidir en aquesta falta. El mateix comitè desestima les al·legacions presentades per la UE Porqueres perquè “es limita a donar la seva particular versió dels fets, sense aportar cap element de prova que les recolzi”.

Amb la decisió el Porqueres es queda amb quatre punts, cuer del grup, i el Tossa se situa quart amb nou punts.

El club, indignat

La UE Porqueres ha publicat a les xarxes socials un missatge contundent criticant que es facin “moltes campanyes de no-violència, de no racisme, però quan es tracta d’actuar el Comitè de Competició sempre està en contra de la víctima”. El club assegura que “qualsevol persona que li agradi el futbol sap que en la situació que estava l’equip mai s’hagués retirat del camp de futbol si no fos per una raó de pes” i acaba enviant un missatge contra el racisme.

En declaracions a Ràdio Banyoles, el president Marc Cuadros, ha apuntat que ja contemplaven aquesta decisió però és el pitjor escenari possible perquè no recull la denúncia de racisme i tira per terra les aspiracions d’ascens dels porquerencs, que volien reprendre el partit. Cuadros s’ha mostrat abatut i indignat amb la postura de la federació.

Campanya per erradicar el racisme al futbol

Cuadros ha explicat que ja van presentar un escrit explicant els fets però no l’han tingut en compte i assegura que recorreran la decisió al Comitè d’Apel·lació, al Tribunal Català de l’Esport, als mitjans de comunicació i a tots els estaments que calgui. El club posa l’accent en la indefensió en casos de racisme com el que es va viure a Miànigues i vol que s’actuï amb conseqüència.

L’equip, conjurat

Quan resten quatre jornades per acabar la lliga, l’equip no perd les opcions matemàtiques d’ascens però es veu doblement agreujat per un incident que no va provocar. Els jugadors, tècnics i directius es van reunir dimarts i van reafirmar la postura que havien actuat amb coherència i noblement. A més, es van conjurar per no abaixar els braços en el tram final de temporada.

El Porqueres juga dissabte al camp del Blanes.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text