Teatre

Banyoles

La Factoria de Banyoles acull divendres el monòleg ‘Una galaxia de luciérnagas’

Ràdio Banyoles

Dijous 7 d’octubre 2021 · 14:12

El text d’Aina Tur i interpretat per l’actriu Anna Alarcón, transforma una experiència violenta real en un intens monòleg teatral.

Tots tenim una història silenciada, que ens molesta, ens incomoda. Un esdeveniment que va tenir lloc i que, si haguéssim pogut escollir, no hauria passat. Però va passar. I existim en aquell instant. Sense sortida. ‘Una galaxia de luciérnagas’, neix d’una experiència personal de la seva autora, l’escriptora, directora de teatre i pedagoga Aina Tur.

Fa 22 anys, l’autora participava amb altres ciutadans espanyols en un projecte de cooperació internacional a Llatinoamèrica i va patir un assalt a mà armada. Una història silenciada, un fet violent que, si hagués pogut triar, no hauria passat mai. És la història també de les seves conseqüències, perquè el record roman intacte, tot esperant el moment d’escapar.

En una entrevista a aquesta emissora, l’actriu protagonista, Anna Alarcón, ha explicat que la història no tan sols reviu l’experiència sinó que també posa el focus en el fet d’haver nascut amb certs privilegis.

Per poder-se fer seu el text, l’actriu assegura que van fer un treball molt intens amb l’autora que ha permès que Anna Alarcón s’apropiï de la història i la pugui transmetre amb tota la seva cruesa.

L’obra s’havia d’estrenar pel Grec de l’any passat però la pandèmia va posposar-la. S’ha acabat estrenant aquest any i ha pogut voltar per alguns escenaris catalans i també a Madrid.

‘Una galaxia de luciérnagas’ es podrà veure divendres a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles a les vuit del vespre. Les entrades valen 15 euros i es poden comprar anticipadament al web www.cultura.banyoles.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text