Festes

Banyoles

La dramaturga i directora teatral Clàudia Cedó serà la pregonera de la Festa Major de Banyoles 2019

Ràdio Banyoles

Dijous 19 de setembre 2019 · 13:56

Cedó, formada a l’Aula de Teatre i amb un gran èxit de crítica i públic, obrirà les festes de Sant Martirià el diumenge 13 d’octubre.

L’Ajuntament de Banyoles ha escollit la psicòloga i dramaturga teatral Clàudia Cedó per ser la pregonera de la Festa Major de Sant Martirià d’aquest any. Cedó va néixer a Tortosa l’any 1983, però la seva família es va instal·lar a Banyoles quan tenia un any. Va entrar a l’Aula de Teatre quan tenia 10 anys i ha estat vinculada des de llavors al món teatral. Es va llicenciar en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (2005) i també és graduada en Art Dramàtic (2009).

 

Des de jove ha participat en la vida teatral banyolina en diferents projectes, formant part de la companyia Pocapuc Teatre, fent també de professora a l’Aula de Teatre, a més d'escriure i dirigir diverses obres. En una entrevista a aquesta emissora, Cedó ha repassat la seva trajectòria i ha subratllat la seva vinculació constant i clau amb el el teatre en totes les seves vessants.

 

Escenaris Especials

 

La seva experiència treballant com a psicòloga en centres penitenciaris i entitats socials li va servir per impulsar, l’any 2006 Escenaris Especials. El projecte té com a base el teatre per a persones en risc d’exclusió social treballant amb actors i actrius amb altres capacitats, malalties mentals, autisme, paràlisi cerebral o en procés de superació d’una addicció. Actualment el projecte treballa amb més de 100 actors i una desena de professionals del teatre i la psicologia.

 

Cedó s’ha mostrat molt orgullosa de com Escenaris Especials ha ajudat al desenvolupament emocional de tanta gent i també “contribueix a la normalització de la diferència”.

 

Dramaturga multipremiada

 

Després d’escriure i dirigir obres per companyies locals com El Vol del Pollastre i Comediants Kafkiana, l’any 2015 va fer el salt a Barcelona estrenant ‘Tortugues: La desacceleració de les partícules’ a la Sala FlyHard, que va ser Premi Butaca al Millor Text entre altres reconeixements. El 2016 va estrenar ‘L’home sense veu’ també a la Sala FlyHard. I el 2018 va estrenar l’obra ‘Una gossa en un descampat’, guardonada amb els Premis de la Crítica al Millor Espectacle, Millor Text i Millor Actriu i amb els Premis Butaca al Millor muntatge de petit format, Millor text teatral i Millor direcció. Aquesta obra és el resultat de convertir en peça teatral una experiència personal: la de perdre el seu fill, després de cinc mesos d'embaràs. La dramaturga ha subratllat la bona rebuda del públic i haver posat sobre la taula un tema tabú que afecta moltes parelles.

 

El pregó de Clàudia Cedó serà el diumenge 13 d'octubre a les 12 del migdia al Teatre Municipal de Banyoles. Com cada any es podrà seguir en directe per Ràdio Banyoles. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text