Educació

Banyoles

La comunitat educativa de l’escola Camins estrena un espectacle de titelles creat per infants de 6 i 7 anys

Ràdio Banyoles

Dijous 12 de maig 2022 · 14:21

Les representacions, només per a alumnes de l’escola, tindran lloc aquest dijous i divendres a la carpa que s’ha instal·lat al pati de l’escola.
F: Escola Camins
F: Escola Camins

L’escola Camins de Banyoles, junt amb tota la seva comunitat educativa, està duent a terme aquests dies la segona edició del Projecte Ortiga, que se centra en el procés de creació d’un espectacle de titelles. Mestres, alumnes i famílies s’han implicat conjuntament en portar a terme aquesta obra, amb la col·laboració especial de la companyia professional Ortiga.

Durant el segon i tercer trimestre de curs, els alumnes de 1r i 2n han anat desenvolupant diferents activitats de manera transversal en tots els àmbits del currículum per crear des de l’inici un espectacle de titelles. Des de pensar els personatges a fer el guió, l’escenografia, el cartell o la venda d’entrades (simbòlica per a la resta d’alumnes del centre).

Un dels responsables de la iniciativa, el mestre de l’escola Adrià Dilmé, ha explicat que es tracta d’un projecte transversal en què els alumnes se submergeixen en el procés de creació d’un espectacle des de diferents disciplines.

El procés culmina aquest dijous i divendres amb les representacions de l’espectacle a la carpa de circ que s’ha muntat en el pati de l’escola expressament per a l'ocasió.

Dilmé afirma que tot i que el procés és el més important, el resultat final sempre és molt emocionant i molt viscut pels infants.

F: Escola Camins
F: Escola Camins

Visita de la dramaturga Clàudia Cedó

A la recta final dels assajos s’ha comptat amb la presència de la directora i dramaturga Clàudia Cedó, que ha compartit la seva experiència amb tot l’alumnat implicat directament en el projecte. Els infants s’han interessat a conèixer l’experiència professional de Cedó a l’hora d’escriure guions de teatre i pel·lícules, així com la direcció d’espectacles.

Implicació de les famílies

En el procés hi ha participat novament les famílies, que s’han repartit en diferents grups de treball per fer l’adaptació del text i guió, han posat veu als personatges de la història, han confeccionat l’atrezzo, han fet l’enregistrament de vídeo i han format part de l’acompanyament musical en directe de forma compartida amb els infants.

L’escola Camins de Banyoles treballa perquè els infants siguin els protagonistes dels seus aprenentatges. Alhora, prioritza la imaginació, la creativitat, la curiositat, la perseverança en els aprenentatges i el gaudi com a principals eines. També reconeix la important contribució diària de les famílies i la seva participació i implicació en diversos aspectes educatius dels seus alumnes. Per tots aquests motius, el Projecte Ortiga es consolida com a proposta participativa un any més.

F: Escola Camins
F: Escola Camins

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text