Teatre

Banyoles

La companyia banyolina Ortiga guanya quatre premis a la Fira de Titelles de Lleida

Ràdio Banyoles

Dimarts 17 de maig · 14:02

El seu darrer muntatge ‘An-Ki’ s’ha endut el Drac d’Or Julieta Agustí al millor espectacle, així com els premis del jurat internacional, de les autonomies i millor espectacle de carrer.

La Companyia Ortiga, col·lectiu artístic establert a Banyoles, ha estat la gran triomfadora de la 33a edició de la Fira de Titelles de Lleida, que es va celebrar entre el 29 d’abril i l’1 de maig. El seu espectacle ‘An-Ki’ ha estat distingit amb quatre dels premis Drac d’Or que lliura el certamen, i que es van donar a conèixer divendres passat. Concretament, ha guanyat el Drac d’Or Julieta Agustí al millor espectacle, el premi del jurat internacional, el de les autonomies i el premi al millor espectacle de carrer.

Una obra de "teatre immersiu"

Els integrants de la companyia Ortiga i autors de l’espectacle són Íngrid Codina i Guillem Geronès. En una entrevista a Ràdio Banyoles, Geronès s’ha mostrat content per aquests premis, que suposen un reconeixement a la feina de tres anys de creació del muntatge. Ha explicat que ‘An-Ki’ és una experiència de “teatre immersiu” sobre el tracte a la terra, i en què el públic forma part de l’espectacle.

L'obra es representa en una carpa amb un aforament reduït de 25 persones. F: Fira De Titelles de Lleida
L'obra es representa en una carpa amb un aforament reduït de 25 persones. F: Fira De Titelles de Lleida

Per aconseguir aquesta immersió i emoció, l’espectacle es presenta en un format molt reduït, dins d'una carpa amb 25 espectadors per funció. Un format diferent, molt interessant com a experiència artística, però que en dificulta la programació.

Circuit europeu i aviat al Pla de l'Estany

La companyia cuina els espectacles a foc lent i, de fet, ‘An-Ki’ és el resultat d’un procés creatiu de gairebé tres anys. Amb l’aval de la Fira de Titelles de Lleida, la intenció és portar el muntatge a diferents escenaris i fires dins el circuit que la companyia s’ha fet en l’àmbit europeu, i pròximament també es podrà veure al Pla de l’Estany.

La companyia Ortiga és un col·lectiu artístic establert a Banyoles que va néixer l’any 2016 de la confluència entre diferents projectes artístics i socials. Actualment, el seu treball i investigació gira entorn de les arts escèniques, realitzant espectacles, experiències, cursos i accions al territori. El seu anterior espectacle, ‘Kumulunimbu’, també va ser reconegut, l’any 2018, a la Fira de Titelles de Lleida amb el Drac d’Or a la millor dramatúrgia i Millor espectacle de carrer; entre altres reconeixements.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text