Festes

Pla de l'Estany

La comarca celebra la Festa de Sant Galderic amb una tractorada

Ràdio Banyoles

Dilluns 11 d’octubre 2021 · 14:51

Una trobada i ruta de tractors reivindicarà aquest dimarts la importància del sector agrari i ramader i la dignitat de la pagesia.

El 12 d’octubre es commemora Sant Galderic, el patró de la pagesia. Al Pla de l’Estany el punt de referència d’aquesta celebració és el monòlit en honor al sant que des de l’any 1990 es va col·locar al Pla de Martís, en el punt on coincideixen els termes municipals d’Esponellà, Serinyà, Porqueres i Fontcoberta.

Durant molts anys s’ha fet una festa, amb activitats i dinar de germanor, que ha tingut alts i baixos en la participació. Aquest any, els municipis organitzadors de la trobada han convocat una tractorada, que ja va tenir èxit fa dos anys. Una trobada i ruta amb tractors, tan d’època com vigents, per celebrar Sant Galderic.

L’alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, ha explicat que l’acte vol recuperar la festa després que l’any passat se suspengués; amb l’esperança que, a poc a poc, es pugui anar ampliant el programa d’actes.

Tractorada de Porqueres a Esponellà

El punt de trobada dels tractors serà a l’escola El Frigolet de Porqueres on hi haurà la concentració amb esmorzar per als participants. Des d’allà, a les 10 el matí s’iniciarà un recorregut que passarà per La Puda, Banyoles, Melianta, Centenys, el Monòlit a Sant Galderic, la Platja d’Espolla, Usall, Serinyà, Martís i final a Esponellà.

L’organització demana fer inscripció prèvia dels tractors a la direcció promocioeconomica@plaestany.cat per fer una planificació de l’acte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text