Sanitat, Salut

Banyoles

La Clínica Salus de Banyoles inaugura les noves consultes externes, amb la vista del conseller Argimon

Ràdio Banyoles

Dimecres 21 de setembre · 13:49

El nou centre, davant la Clínica, té una superfície de 164 m² on s’atenen pacients de medicina estètica, cirurgia plàstica o ginecologia, entre altres especialitats.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest dimarts les noves consultes externes de la Clínica Salus Infirmorum, ubicades a la primera planta de l’immoble del carrer Mossèn Lluís Constans 141 de Banyoles, gairebé al davant de l’edifici principal.

Els nous espais, a l’antiga seu de la Mútua Intercomarcal, tenen una superfície de 164 m² que es distribueixen en una recepció, dues sales d’espera i cinc despatxos. Des d’aquesta setmana, s’hi atenen pacients de les especialitats de medicina estètica, cirurgia plàstica i cirurgia vascular, ginecologia i obstetrícia, urologia, podologia i acupuntura. Les obres de reforma i adequació han tingut un cost d’uns 120.000 euros.

El conseller Argimon ha destacat que la Clínica forma part de la xarxa d’utilització pública des de fa 38 anys i, en aquest sentit, és un centre de proximitat referent i que desenvolupa una “gran tasca complementària” a l’hospital de les comarques gironines Josep Trueta.

Voluntat d’atendre les urgències 24 hores

La Clínica Salus Infirmorum pertany a l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona. El seu director, Àngel Gómez, destaca la voluntat de continuar col·laborant amb el departament de Salut, amb millores constants per anar-se adaptant a les necessitats del moment. En aquest sentit, ha destacat l’esforç per contribuir a reduir les llistes d’espera a la sanitat pública, i ha apuntat la necessitat de treballar en una aliança estratègica amb els hospitals gironins. També ha demanat poder contemplar les urgències de la comarca les 24 h del dia, i no només a la nit com fins ara.

Referent comarcal

Actualment, a més de les urgències nocturnes, la Clínica té subscrits convenis amb el Catsalut per fer radiografies i ressonàncies d’assistència primària, i col·laboren en la xarxa d’atenció a la salut mental infantil i juvenil.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, destaca que són un centre referent tant per a la ciutat com pels municipis del Pla de l’Estany, actuant d’”hospital comarcal”.

La inauguració de les noves consultes externes culminen la segona fase del projecte d’ampliació i millora dels serveis a la Clínica Salus. L’any passat es van reordenar els espais de la planta baixa, amb una nova recepció, un nou laboratori d’anàlisis clíniques o una nova unitat de ressonància magnètica, entre altres millores.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text