Esports

Banyoles

La Càtedra d'Esport i Educació Física proposa un debat sobre les noves aportacions de l’entrenament de la força i la fisiologia

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 14:26

Jesús Garcia Pallarés i Sergi Garcia Retortillo compartiran les seves línies d’investigació científica en dues conferències en línia els dies 21 i 28 d’abril.

La Càtedra d'Esport i Educació Física – Centre d'Estudis Olímpics de la UdG, amb seu a Banyoles, organitza, per tercer any consecutiu, el Cicle de conferències d’Esport i Ciència amb la voluntat d’apropar i presentar investigacions científiques d’actualitat amb aplicacions directes en el camp de l’esport. Les conferències, programades pels propers 21 i 28 d’abril, es duran a terme simultàniament a través de la plataforma de videoconferències Zoom, pels 100 primers inscrits, i també en línia a Youtube.

El dimecres 21 d’abril a les 19 h es durà a terme la primera conferència. Sota el títol “Nuevas estrategias del entrenamiento de fuerza para la optimización del rendimiento deportivo” a càrrec de Jesús García Pallarés, degà de la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat de Múrcia. Exposarà les últimes investigacions sobre la periodització, programació i monitorització de la intensitat de l’entrenament de força.

La segona conferència, el 28 d’abril, anirà a càrrec de Sergi Garcia Retortillo i portarà per títol “Network Physiology of Exercise: ¿Cómo se comunican nuestros órganos? Nuevos horizontes en la valoración de la condición física”. La cita serà una introducció al nou camp de la Network Physiology i a les eines que s’utilitzen per determinar les interaccions entre òrgans. El ponent treballa al Departament de Física de la Universitat de Boston i és professor de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES).

Les conferències van dirigides a qualsevol persona interessada en el món de l’entrenament i l’esport i inclouran un espai de debat amb els assistents. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a la pàgina web de la Càtedra.

Tercer any del Cicle d’Esport i Ciència

Aquesta serà la tercera edició del Cicle de Conferències d’Esport i Ciència, que va començar el 2019, amb una conferència de la nedadora Jèssica Vall i el seu entrenador, Jordi Jou, sobre la periodització de l’entrenament d’una esportista d’alt nivell. L’any 2020 la doctora Anna Prats va fer una xerrada, també en línia, vinculant el camp de la genètica amb l’esport i el rendiment.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text