Medi ambient

Pla de l'Estany

La campanya 'Caça la vespa asiàtica' es tanca amb 1.510 captures al Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 8 de juny · 13:56

S’ha arribat a tots els municipis de la comarca i s’han col·locat 103 trampes, amb la participació de 40 particulars i tres entitats.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha tancat la campanya 'Caça la vespa asiàtica' amb un balanç de 1.510 captures. La iniciativa havia d’acabar el mes d’abril, però es va prorrogar fins a finals de maig perquè el mal temps havia afectat el període de reproducció de les vespes.

Finalment hi han pres part 40 particulars i tres entitats (ADF Estany, Ciurana i el centre El Puig) que en total han instal·lat 103 trampes i han localitzat dotze nius de vespa asiàtica inactius. Les trampes s’han col·locat en espais dels onze municipis de la comarca. El municipi on s’han fet més captures i on més trampes s’han col·locat és Sant Miquel de Campmajor, un dels més extensos i rurals de la comarca, amb 624 vespes, seguit de Banyoles (354) i Cornellà del Terri (126).

La prova pilot s’ha donat a conèixer amb vídeos explicatius, un concurs d’Instagram i difusió a través de les xarxes socials.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text