Comerç

Banyoles

La Cambra de Comerç reconeix Can Ralita de Banyoles amb motiu del centenari

Ràdio Banyoles

Divendres 27 de gener · 14:33

L’establiment, obert l’any 1922, ha passat de la producció i venda de licors inicial al servei de bar actual, i avui dia el regenta la quarta generació del negoci
F:Acte de lliurament
F:Acte de lliurament

Can Ralita, a la plaça Major de Banyoles, va celebrar l'octubre passat els 100 anys del negoci. En reconeixement d’aquesta llarga trajectòria, la Cambra de Comerç i la Diputació de Girona han lliurat aquest divendres el guardó d’establiment històric als responsables del negoci.

El president de la Cambra, Jaume Fàbrega, i el president de la Diputació i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, han destacat la trajectòria d’un negoci que és un “orgull per la ciutat i la demarcació” i que s’ha sabut adaptar als canvis “aixecant cada dia la persiana” durant 100 anys.

L’any 1922, en Francisco Ralita i la seva dona, Rosa Morató, van comprar l’edifici de la plaça Major i van obrir un negoci inicialment dedicat a la producció i venda de licors. Més endavant van començar a servir menjars, un negoci que s’ha mantingut fins al dia d'avui en el mateix local, passant per diferents reformes. Actualment, el negoci està en mans de la quarta generació, Roser Trull, que va posar-se al capdavant de Can Ralita l’any 2019, després de la jubilació de la Maria Carme Casadevall. El seu home i net dels fundadors, Xicu Ralita, assegura que tot i que els homes hi posen el nom, el negoci sempre ha estat sustentat per les dones de la família.

Actualment, Can Ralita ofereix el servei de bar i entrepans, amb l’especialitat de truites i adaptant-se als nous hàbits i demandes dels clients.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text