Cinema · Biblioteca

Banyoles

La Biblioteca de Banyoles dedicarà la quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local al cinema

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 de desembre 2022 · 14:14

S’analitzaran les obres de directors banyolins com Albert Serra, Isaki Lakuesta i Christophe Farnarier, amb col·loquis i projeccions; i al març començarà la segona edició del cicle de poesia Vers l’estany.

La programació de la Biblioteca de Banyoles pel primer semestre de 2023 inclou les propostes habituals i diverses novetats. D’una banda, entre els mesos de gener i març tindrà lloc la quarta edició del cicle Cinc cèntims de creació local, que aquest any es dedicarà al cinema analitzant les obres de directors banyolins com Albert Serra, Isaki Lacuesta i Christophe Farnarier.

La directora de la Biblioteca, Eva Martí, ha explicat que les diferents sessions seran comissariades pels crítics Josep Mir i Pep Prieto, i es combinarà el col·loqui amb els cineastes i la projecció d’un dels seus films. La primera sessió serà el 31 de gener amb la presència d’Isaki Lacuesta, i el dijous següent es projectarà el seu film ‘Murieron por encima de sus posibilidades’ (2014).

El dimarts 7 de febrer serà el torn de Christophe Farnarier, del qual es projectarà ‘La primavera’ (2012); i el 14 de febrer el cicle parlarà del cinema d’Albert Serra, amb la projecció posterior de ‘Liberté’ (2019). Els autors locals Miquel Casadevall, Francesc Font, Xavier Pérez i Juli Suárez tancaran el cicle entre finals de febrer i principis de març.

Torna el Vers l'estany

Paral·lelament, la Biblioteca també recuperarà, a partir del març, el cicle de poesia Vers l’estany, conduït per l’escriptor establert a Banyoles Joan-Lluís Lluís. Un cicle que va néixer fa diverses edicions al bar de l’Ateneu i que ha evolucionat en l’actualitat amb aquestes converses i lectures de poemes a la pesquera Gimferrer, amb l’Estany de teló de fons.

La segona edició del Vers l’estany comptarà amb els poetes Carles Rabassa, Maria Callís Cabrera, Lluís Calvo i Míriam Cano.

Activitats familiars, presentacions i clubs de lectura

De la programació de la biblioteca, continuaran també les activitats per al públic familiar amb L’hora del conte, el Biblionadons i l’Story Time, així com els clubs de lectura, tant per a adults com infantil, i les presentacions mensuals al Museu Darder de novetats literàries, de còmics o de revistes que tinguin una vinculació amb Banyoles i comarca o per la seva importància. Destaca el Club de lectura sobre la novel·la ‘Distòcia’ de la banyolina Pilar Codony, guanyadora del Premi Documenta 2021.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text