Piragüisme

Banyoles

La banyolina Judit Vergés s’ha imposat a la Copa del Món de caiac de mar

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 de febrer 2020 · 13:52

La cita de Lanzarote obre la temporada amb l’Europeu i el Mundial com a objectius. La també banyolina Aurora Figueras ha estat 4a i també hi han pres part Albert Corominas i Marc Serra.

 

Lanzarote ha acollit aquest cap de setmana l’Atlantic Ocean Copa del Món 2020 de caiac de mar. La cita ha comptat amb uns 300 palistes de 19 països d’arreu del món. Entre ells 4 esportistes de Banyoles. La millor actuació ha estat per la piragüista establerta a Gran Canària Judit Vergés, que s’ha proclamat campiona de la competició femenina.

 

La prova, l’única Copa del Món d’aquesta temporada i avantsala del Mundial que se celebrarà el pròxim any a l’illa canària, ha constat de 40 km de recorregut repartits en tres etapes, disputades totes el dissabte passat. Judit Vergés ha dominat la prova amb autoritat i s’ha adjudicat les tres etapes, acabant amb un temps de 2 hores, 48 minuts i 11 segons, amb més de 5 minuts d’avantatge respecte a la segona classificada, Amaya Osaba, i 6 sobre la tercera, Cloe Bunnett.

 

Bones condicions de l’aigua

 

Vergés ha explicat a aquesta emissora que va saber aprofitar les condicions de l’aigua que més la beneficien, amb ‘downwind’, vent i onades que li van permetre guanyar les tres etapes. La banyolina ha detallat que havia planejat sortir fort per agafar avantatge en la primera etapa, però finalment va poder vèncer els tres trams i gaudir de la prova.

 

La banyolina ha agraït la bona organització de la Copa del Món per part del Club Marlines de Lanzarote durant tot el cap de setmana. I, fent un cop d’ull a la temporada que acaba d’arrencar, Vergés se sent molt motivada. Aspira a competir en les proves més rellevants de caiac de mar, amb l’Europeu i el Mundial a l’horitzó. A més, té previst compaginar-ho amb proves estatals i internacionals de salvament i socorrisme perquè el calendari ho permet.

 

3 representants del Club Natació Banyoles

 

A l’Atlantic Ocean de Lanzarote hi van prendre part tres palistes del Club Natació Banyoles, especialistes en la modalitat de marató. A la prova femenina, la banyolina Aurora Figueras va quedar 4a, molt a prop del podi. I en homes, Albert Corominas va ser 19è en la categoria sènior i Marc Serra va acabar 14è en la categoria sub-23. La victòria masculina va ser pel sud-africà Joshue Fenn.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text