Societat

Banyoles

La banyolina Alba Serra presenta divendres l’aplicació GEA a La Porta del Món

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de gener · 14:40

És una eina de suport i de recursos a dones víctimes de violència de gènere amb l’aval de l’Institut Català de les Dones.

La banyolina Alba Serra i Nicolàs ha desenvolupat l’aplicació GEA, una aplicació de suport a dones víctimes de violència de gènere que es pot descarregar gratuïtament des de qualsevol plataforma de telèfons mòbils. D’ús personal i discret, l’app respecta els complexos moments que viu una dona víctima de violència de gènere i la posa en contacte amb centres oficials de suport, entre d’altres.

Alba Serra, graduada en Comunicació Audiovisual de 25 anys, va conèixer fa uns anys la violència masclista al seu entorn i va decidir passar a l'acció creant GEA. L'aplicació posa la usuària en contacte amb centres oficials de suport, presenta mapes de recursos amb geolocalització i amb la participació de testimonis que ha recollit Alba Serra perquè serveixi a dones que es poden trobar en situacions similars.

Ella mateixa explicava al programa ‘Històries d’aquí’ d’aquesta emissora que l’aplicació és una eina personal que permet reflexionar sobre el procés de la violència de gènere i ofereix tots els recursos disponibles.

Per a la creació d'aquesta aplicació, la banyolina ha comptat amb el suport desinteressat de programadors informàtics, psicòlegs i professionals de serveis d'atenció a les dones víctimes de violència masclista de Banyoles i comarca, com el SIAD. El seu projecte ha rebut finançament de l'Institut Català de les Dones i el reconeixement de l'Observatori de la Igualtat de la UAB.

La presentació anirà a càrrec de la mateixa creadora i de la psicòloga Roser Blanco, que ha tingut un paper clau en el desenvolupament del projecte. Serà aquest divendres, 14 de gener, a les 7 de la tarda a La Porta del Món, al carrer Josep Maria Bohigas número 30, a la plaça Servites. L’aplicació GEA d’Alba Serra va rebre fa uns mesos el guardó a la Millor Iniciativa Social dels Premis Banyolí de l’Any 2021.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text