Promoció Econòmica

Banyoles

La 13a edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles tanca amb milers de visitants

Ràdio Banyoles

Dilluns 11 d’octubre 2021 · 14:41

El pont ha afavorit una gran afluència, amb molta gent de fora de la comarca, i pràcticament totes les propostes han omplert aforament.
F: Turisme Banyoles
F: Turisme Banyoles

La fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles ha tancat aquest diumenge la 13a edició omplint el màxim de l’aforament permès en la majoria de les activitats i espectacles. Durant els tres dies de la fira, s’han viscut activitats per a tots els públics com espectacles de recreació històrica, tallers infantils, mercat medieval o exposicions.

L’Arqueta de Sant Martirià ha centrat aquesta edició de l’Aloja amb un programa d’actes que ha inclòs més d’una vintena d’activitats amb propostes per a tots els públics. Els espectacles de recreació històrica a la Muralla de la companyia Alma Cubrae han estat els que més èxit de públic han tingut, així com les activitats infantils, els tallers o les propostes per als més petits i també les visites guiades. Pel que fa al mercat medieval que s’ha fet a la plaça Major, ha tingut una presència d’unes 45 parades i s’ha registrat el màxim d’afluència permesa de visitants cada dia.

La regidora de Promoció Econòmica i Fires de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta edició després de l’edició reduïda de l’any passat. L’afluència ha sigut constant i la gentada s’ha concentrat sobretot dissabte a la tarda i diumenge. A més, la majoria d’espectacles han exhaurit l’aforament.

F: Turisme Banyoles
F: Turisme Banyoles

Molts visitants de fora

La regidora ha explicat que hi ha hagut “gent d’arreu del territori”, amb molts visitants de fora la comarca provinents fins i tot de l’àrea metropolitana de Barcelona, especialment aquest any que la fira coincideix amb un pont de quatre dies.

Anna Tarafa ha apuntat que “s’han trobat a faltar els espectacles itinerants que són els aporten més caliu a la ciutat, omplint-la de música i de vida”, que tornaran, espera, l’any que ve.

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de les empreses Sabors Catalans i Alma Cubrae que s’encarreguen, respectivament, del mercat medieval i dels espectacles de recreació històrica, així com Alquimia Medieval.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text