Residus, Reciclatge

Banyoles

L’oposició insisteix en la necessitat d’un canvi de model de recollida i critica els retards de pagament al Consell

Ràdio Banyoles

Dimecres 31 de març · 14:28

Els dos convenis amb l’ens comarcal s’aproven amb els vots en contra de Sumem Banyoles, mentre que la modificació de crèdit rep el vot en contra de CiP i l’abstenció de la resta de grups.

L’aprovació dels dos convenis amb el Consell Comarcal per la delegació de competències i la contractació conjunta dels nous concursos han generat debat al ple de Banyoles d’aquest dilluns. Els grups a l’oposició han tornat a insistir en la necessitat d’un canvi de model de recollida, sobretot Sumem Banyoles, que ha votat en contra dels acords, mentre que la resta de grups s’ha abstingut.

El portaveu de Sumem, Non Casadevall, considera un error que l’Ajuntament no actuï de forma mancomunada amb el Consell en aquest tema, i critica que s’aposti per la continuïtat d’un model obsolet.

En la mateixa línia, el portaveu d’ERC-Junts per Banyoles, Jaume Butinyà, creu que cal anar cap a un canvi de model, i tampoc comparteixen la recollida separada de la resta d’ajuntaments de la comarca. En aquest sentit, assegura que Banyoles no exerceix de capital de comarca en matèria de residus.

Finalment, els dos convenis amb el Consell Comarcal s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, d’ERC i Convivència i Progrés, i el vot en contra de Sumem Banyoles.

Vot en contra de CiP al reconeixement extrajudicial de crèdit

Sobre el reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de 500.000 euros a favor del Consell i la modificació de crèdit per fer efectiu el pagament, els grups lamenten el retard en el pagament i la mala gestió en aquest sentit, però la majoria hi ha votat a favor. Només hi ha votat en contra Convivència i Progrés, que critica la manca de previsió i la gestió política “defectuosa” en aquest episodi.

Aquest punt es va acabar aprovant amb el vot a favor de l’equip de govern, l’abstenció d’ERC i Sumem Banyoles, i el vot en contra de Convivència i Progrés.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text