Via pública

Banyoles

L’oposició demana una campanya informativa sobre la nova velocitat a les vies urbanes

Ràdio Banyoles

Dimecres 6 d’octubre 2021 · 14:33

Els grups coincideixen que hi ha confusió entre els conductors i des del consistori s’al·lega que és una normativa general de Trànsit.

Al ple de l’Ajuntament de Banyoles de la setmana passada, l’oposició va coincidir a reclamar una campanya informativa sobre la nova velocitat a les vies urbanes. La normativa, que va posar en marxa la Direcció General de Trànsit (DGT) el maig passat, estableix una velocitat màxima de 30 km/h als carrers del nucli urbà, amb algunes excepcions. Per exemple, a Banyoles, es manté el límit de velocitat a 50 km/h a l’avinguda de la Farga i el passeig mossèn Constans; mentre que s’estableix un límit de 40 km/h en vies com el carrer Llibertat, l’avinguda Països Catalans, o en un tram del carrer Sardana. També s’ha acordat un límit específic de velocitat 20 km/h a tot el Barri Vell i entorn de centres escolars.

Els grups a l’oposició asseguren que hi ha confusió entre els conductors per aquests canvis, i sostenen que hi ha molts carrers on els vehicles continuen anant a la mateixa velocitat que abans del canvi. Per això, demanen que l’Ajuntament engegui una campanya informativa sobre els nous límits a les vies urbanes. El portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, ha demanat informació sobre la campanya i si l’equip de govern té previst augmentar la senyalització al respecte. En la mateixa línia, el portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, considera que calen accions perquè la ciutadania conegui la normativa, per evitar problemàtiques. I finalment, la regidora d’ERC Txell Satorras recorda que el seu grup ja ho va demanar el mes de maig, i quatre mesos després la situació és la mateixa.

En resposta, el regidor de Seguretat i Via Pública, Lluís Costabella, recorda que aquesta és una normativa que ve marcada per la Direcció General de Trànsit, tot i que es mostra obert a millorar la senyalització als carrers on es consideri que fa falta.

Preguntat per aquesta qüestió en una roda de premsa anterior al ple, Costabella considera que els conductors respecten les noves velocitats, i en alguns casos s’han instal·lat indicadors de velocitat com a element dissuasiu. Assegura que de moment no contemplen la possibilitat d’instal·lar radars al centre de la ciutat per garantir que es compleixi la normativa.

Al ple també es va posar sobre la taula la manca de coneixement de la nova normativa d’ús dels patinets elèctrics, així com la falta de carrils bici en vies on aquests no poden circular perquè la velocitat màxima és superior a 30 km/h. Sumem Banyoles va demanar que es reunís la taula de mobilitat per valorar totes aquestes qüestions.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text