Música

Cornellà del Terri

L’Hostal Càntut s’estén a la Fira Mediterrània de Manresa

Ràdio Banyoles

Dilluns 3 d’octubre 2022 · 14:58

Del 6 al 9 d’octubre s’oferiran quatre dinars per cantar amb la dinamització de membres del grup banyolí Germà Negre i les actuacions de Quedem en Paus, Carles Belda, Betzuca i Julivert.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral s’uneix a la Fira Mediterrània de Manresa per presentar l’Hostal Càntut a la Fira. Del 6 al 9 d’octubre, la capital del Bages acollirà quatre dinars per cantar, amb les actuacions de Quedem en Paus, Carles Belda, Betzuca, Julivert i la dinamització de membres del grup banyolí Germà Negre i de l’organització del Càntut. Els àpats tindran lloc al pati del Restaurant Glaç i les entrades ja es poden adquirir al web de la Fira Mediterrània: www.firamediterrania.cat.

Es tracta d’una nova producció pròpia del projecte banyolí Càntut, en la línia de teixir complicitats amb projectes afins com és la Fira Mediterrània de Manresa. Una proposta que beu de l’Hostal Càntut, que s’ha dut a terme en els darrers tres anys al restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri.

L’objectiu tant de l’Hostal Càntut com de l’Hostal Càntut a la Fira és recuperar i reinterpretar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes. En aquest cas, amb quatre dinars per cantar acompanyats d’artistes vinculats a la música de tradició oral, que oferiran actuacions en format acústic, combinant peces populars i tradicionals al seu propi repertori.

L’Hostal Càntut és una de les branques del projecte Càntut. Cançons de tradició oral, que té com a objectiu recollir i difondre la música de transmissió oral recordada per la gent més gran de les comarques gironines. Aquest 2022, el projecte ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, atorgat pel CoNCA, i amb un dels Premis Alícia de l’Acadèmia de la Música.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text