Exposicions

Banyoles

L’exposició itinerant ‘Vampirs a Banyoles!’ inspirada en la novel·la de Joan Perucho arriba al Museu Darder

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 de març · 13:50

L’artista es va inspirar en Banyoles per crear l’ambient naturalista de l’obra ‘Les històries naturals’, i l’exposició es pot veure fins al 13 de juny del 2021.

L’exposició 'Vampirs a Banyoles!' es basa en el llibre ‘Les històries naturals’ de Joan Perucho, una novel·la publicada en català l’any 1960 i que és una de les obres més singulars de la literatura fantàstica del segle XX. És una mostra itinerant que ja ha passat per Gandesa, Morella i Berga, i que des d’aquest dissabte es pot veure al Museu Darder de Banyoles.

El director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras, explica que Perucho es va inspirar en Banyoles per crear l’ambient del naturalista que protagonitza la seva història, així com en els altres escenaris on també s’ha pogut veure l’exposició. Després del Darder, l’exposició acabarà la itinerància al Museu Blau de Barcelona.

L’estètica de la mostra juga amb la barreja d’història i fantasia, alta cultura i cultura pop. És una immersió en el món de ‘Les històries naturals’: la literatura fantàstica i d’aventures, el vampirisme, les guerres carlines i la guerra civil de 1936-1939 i el pop. A més, serveix per reivindicar la personalitat i la literatura de Perucho, quan es commemoren cent anys del seu naixement (1920-2003).

L’exposició ‘Vampirs a Banyoles!’ és una producció de la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració dels Ajuntaments que l’acullen. La mostra està inclosa dins les activitats de celebració de l’Any Perucho, i està comissariada per Julià Guillamon, comissari també de l’Any Perucho.

L’exposició es pot veure al Museu Darder fins al 13 de juny del 2021 i l’entrada és gratuïta.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text