Tradició

Banyoles

L’Exposició de Pessebres de Banyoles es tanca amb més visites que abans de la pandèmia

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de gener · 14:01

La 57a edició ha inclòs l’exhibició d’una cinquantena de diorames durant un mes al Monestir, i aquest passat cap de setmana es va fer l’entrega dels premis del concurs.

El Monestir de Sant Esteve de Banyoles ha acollit durant un mes l’Exposició de Pessebres, que arribava a la 57a edició després d’un any sense fer-se en el format habitual per la pandèmia. La mostra estava formada per una cinquantena de diorames, entre els que l’any passat es van poder veure als aparadors de diferents comerços i alguns d’inèdits d’aquest any. L’espai del Monestir es va adequar per poder garantir les mesures de distància i seguretat, i finalment l’exposició ha tingut molt bona acollida, recuperant o fins i tot superant les xifres de visitants de fa dos anys.

El president de l’Associació de Pessebres de Banyoles, Tomàs Vinardell, ha detallat que s’han comptabilitzat unes 13.000 visites, una xifra rècord que demostra que “la gent tenia ganes de pessebres”.

Vinardell ha atribuït aquest èxit al boca-orella i a la qualitat dels pessebres de Banyoles que, a banda del Monestir, es poden veure exposats en diferents espais de la província, cosa que també n’augmenta la difusió. La gran majoria dels visitants són de Catalunya, però també reben visites del sud de França.

La 57a Exposició de Pessebres es va inaugurar a principis de desembre i es va poder veure al Monestir de Banyoles fins al cap de setmana passat, quan es va fer l’acte d’entrega dels premis del concurs d’enguany. També es van entregar premis als pessebres que van participar en la mostra als aparadors de l’any passat. També es va mantenir el concurs de pessebres a les llars, en aquest cas en format telemàtic, amb guardons en les categories infantil (fins a 12 anys), familiar i entitats, escoles i instituts, que podien participar enviant un vídeo mostrant el muntatge.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text