Música

Banyoles

L’Ethno Catalonia posa punt final a la sisena edició amb un retorn a la normalitat després de la pandèmia

Ràdio Banyoles

Dimarts 2 d’agost 2022 · 14:57

Centenars de persones han participat en els concerts que s’han fet en diferents espais de Banyoles i que han acabat amb el concert a l’Auditori de l’Ateneu.
F: Joventuts Musicals de Banyoles
F: Joventuts Musicals de Banyoles

L’Ethno Catalonia tanca la seva sisena edició amb un retorn al ritme d’activitat i de participació d’abans de la pandèmia. La residència folk internacional, festival i gira ha tingut èxit de participació tant al campus com als concerts programats a diversos punts de Banyoles amb les propostes de Mar Grimalt, Alan Chehab Quartet, La Troupe o els valencians Aigua.

El projecte de Joventuts Musicals de Banyoles ha reunit del 24 de juliol a l’1 d’agost una trentena de músics de 15 nacionalitats diferents, amb una àmplia representació de països, que van des de l’Índia, Xile, l’Iran, Argentina, Portugal, Israel, Dinamarca, Suècia o França.

El president de l’entitat, Rafel Juanola, qualifica el concert final de l’Ethno Orquestra de diumenge com “una autèntica meravella” i apunta que el resultat final ha estat “molt bo”. Juanola assegura que continua en estat de xoc i que està satisfet per com s’ha omplert l’Auditori de l’Ateneu.

Com cada any, la residència ha estat dirigida per un equip de tres mentors artístics, Pau Baiges (Catalunya), Håvard Enstad (Noruega) i Juan de la Fuente Alcón (Espanya), tots ells músics amb àmplia trajectòria professional en l’àmbit de les músiques del món.

F: Joventuts Musicals de Banyoles
F: Joventuts Musicals de Banyoles

Les regnes de la gestió

Una de les novetats ha estat la gestió del festival que ha deixat d’anar a càrrec de la Federació Catalana de Joventuts Musicals i ha estat Joventuts Musicals de Banyoles qui n’ha pres el relleu. Rafel Juanola valora positivament el canvi i ja pensa en l’edició del 2023.

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional que organitza Jeunesses Musicales International dirigit a joves músics de fins a 30 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global i és present a més de 40 països.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text