Obres públiques

Vilademuls

L'Estat adjudica les obres de reconstrucció dels talussos de l'N-II i l'A-2 a Vilademuls

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de març · 13:14

El Ministeri de Transports hi invertirà 507.701 euros perquè tinguin “estabilitat perllongada” i evitar actuacions de conservació extraordinàries.
F: Ministeri de Transport
F: Ministeri de Transport

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat per 507.701,29 euros les obres de reconstrucció dels talussos a l'N-II i l'A-2 a Vilademuls. L'actuació busca dotar els talussos de més estabilitat i evitar que a curt i mitjà termini s'hi hagin de fer actuacions de conservació extraordinària. Per fer-ho, s'utilitzaran diferents tècniques. Entre elles, la col·locació de malla de triple torsió reforçada i ancorada al terreny, l'execució d'un mur d'escullera o l'extensió de terra vegetal i hidrosembra. Es dona la circumstància que fa uns mesos es va haver d'actuar a l'enllaç de l'AP-7 perquè hi van aparèixer esquerdes.

L'actuació s'emmarca en el programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l'Estat espanyol. Des del juny de 2018, el ministeri ha invertit més de 60 MEUR en vies de les comarques gironines.

Obres inaugurades el 2019

El tram desdoblat de l'N-II i l'A-2 a Vilademuls té una extensió de 3,3 km i es va inaugurar l’estiu del 2019. El projecte, amb un pressupost de 16 milions d’euros, va estar molt temps encallat i va acumular 10 anys de retard. Al mig del tram hi ha l'enllaç amb Sant Esteve de Guialbes, amb una rotonda elevada que connecta l'autovia amb la carretera GIV-5142, el traçat actual de l'N-II en sentit sud i diversos camins veïnals. És sobretot en aquest punt ones concentraran les actuacions de l’Estat als talussos.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text