Piragüisme

Banyoles

L’Estany acull per primera vegada el Campionat estatal de joves promeses de piragüisme, amb 900 participants

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 14:17

S’ha preparat un protocol especial per la pandèmia i 80 voluntaris ajudaran que la prova es desenvolupi amb seguretat.
F: Piragüisme Banyoles
F: Piragüisme Banyoles

Aquest cap de setmana el Club Natació Banyoles serà la seu del Campionat d’Espanya de joves promeses de piragüisme. És la primera vegada que l’Estany acull aquesta cita, que reunirà 900 participants de categoria infantil i cadet. La competició s’havia de celebrar l’abril de l’any passat però es va cancel·lar pel confinament i ara es podrà celebrar amb moltes mesures de prevenció.

Uns 900 participants d’entre 12 i 16 anys de 93 clubs d’arreu de l’estat prendran part en aquest gran campionat d’hivern en la modalitat esprint, de 5.000 metres pels cadets i 3.000 pels infantils. El tècnic de la secció de piragüisme del Club, Albert Corominas, ha celebrat que l’Estany aculli per primera vegada la competició i el repte que suposa preparar una cita d’aquesta envergadura.

Estricte protocol per la Covid-19

Un grup de 80 voluntaris facilitaran que la cita es desenvolupi amb seguretat, aplicant un estricte protocol avalat pel Procicat i les federacions. Els participants han firmat un certificat autoresponsable i se’ls ha recomanat fer tests d’antígens abans de venir a Banyoles. Durant la competició s’ha establert una entrada escalonada, amb accés únic pel parc de la Draga, on se’ls prendrà la temperatura. Només podran accedir els esportistes i tècnics amb acreditació i els acompanyants hauran de seguir la prova des de la riba de l’Estany, fora de les instal·lacions del Club.

12 palistes del CNB

Per part del CNB hi prendran part 12 esportistes infantils i cadets, unes categories que s’han vist bastant perjudicades pels confinaments perquè no han pogut competir durant gairebé un any i han perdut els incentius. Coro espera que els palistes puguin demostrar el seu potencial, però posa l’accent en la importància de gaudir d’una competició de gran nivell a casa.

Una de les principals novetats és la retransmissió en directe de les competicions per part d’esportistes de la secció del CNB a través del seu compte d’Instagram

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text